Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ώρα 13:00

 κάλεσμα των κινήσεων

Αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών

Όχι στην πολεμική προετοιμασία


Λαός και νεολαία δεν είναι αναλώσιμοι. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, δεν πολεμάμε για κεφάλαιο, πολυεθνικές, εξορύξεις, ΝΑΤΟ!

Η πολεμική απειλή που εντείνεται στην περιοχή επιβάλλει την αντιπολεμική κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση προσπαθεί να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της. Η χώρα μας γεμίζει επικίνδυνες αμερικανικές βάσεις και γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ με την συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμακώνεται η εντατική πολεμική προετοιμασία και αντιπαράθεση με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, ενώ εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Η αντιπροσφυγική υστερία της κυβέρνησης στρώνει το δρόμο σε φασιστικές ομάδες που μαζί με τα τάγματα εθνοφυλακής «έχουν αναλάβει δράση» απέναντι στους πρόσφυγες.

Τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και του 10χρονου μνημονιακού κεκτημένου, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της χώρας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid19, η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει περισσότερα από 10 δισ. για εξοπλισμούς! Ήδη το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει πενταπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών από 0,5 στα 2,5 δισ. για το 2021!

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν μπει για τα καλά στην καταστροφική κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών. Νέα μοίρα 18 μαχητικών 4ης γενιάς αεροσκαφών Ραφάλ γαλλικής κατασκευής, εκσυγχρονισμός των F-16, τέσσερις νέες φρεγάτες, τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα Ρομέο, τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ, νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέως τύπου για το ΠΝ, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την ΠΑ! Και όλα αυτά με το παράλληλο σχέδιο πρόσληψης 15.000 νέων μόνιμων στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να μετατραπεί ο στρατός σε επαγγελματικό, να είναι ακόμα πιο απόμακρος και εχθρικός στον λαό.

Η νεολαία πληρώνει ίσως το βαρύτερο τίμημα των πολεμοκάπηλων σχεδίων της κυβέρνησης. Πέρα από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την παιδεία της αγοράς, την ανεργία και την μετανάστευση η νεολαία ετοιμάζεται να ντυθεί στα χακί από τα 18 και μάλιστα με αύξηση της θητείας.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 αποτελούν ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των νέων στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής. Αντί ο νέος να παίρνει την πανεπιστημιακή γνώση και να έρχεται σε επαφή με τις τάσεις αμφισβήτησης, θα περνά την πύλη του στρατοπέδου και θα παραδίδεται στον μιλιταρισμό και τους καραβανάδες.

Καταπίεση, εκμετάλλευση, συντριβή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας, εκπαίδευση στην υποταγή στην κάθε εξουσία και στα «εθνικά δίκαια». Από το σχολείο απευθείας στον στρατό, γιατί θέλουν υπάκουα-πειθαρχημένα-αναλώσιμα στρατιωτάκια για μια ζωή! Μακριά από την μόρφωση, χωρίς δικαιώματα στην δουλειά, κρέας για τα κανόνια. Έτσι φαντάζεται το μέλλον της νέας γενιάς η κυβέρνηση της ΝΔ, το πολιτικό σύστημα, οι επιχειρηματίες και οι στρατηγοί.

·       Ελεύθερη ζωή – όχι από τα 18 στο χακί. Καμία σκέψη για αύξηση στρατιωτικής θητείας, αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους.

 ·       Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα – κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

 ·       Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 24/10/2020 ΣΤΙΣ 13:00 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Δεν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στα χακί! Λαός και νεολαία στην πρώτη γραμμή για μια ζωή ελεύθερη.

Καλούν:

Φοιτητικά σχήματα

ΑΕΠ ΕΑΑΚ (Μαθηματικό Αθήνας)

ΑΝΑΡΠΑ ΕΑΑΚ

ΑΝΑΡΣΥΠ ΕΑΑΚ (Πληροφορική Αθήνας)

ΑΝΑΧ ΕΑΑΚ

ΑΝΕΠΑΦΟΙ ΕΑΑΚ

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΕΑΑΚ (Φαρμακευτική Αθήνας)

Αντινομία ΕΑΑΚ

ΑΡΑΧΤΟ ΕΑΑΚ (Τοπογράφοι ΕΜΠ)

ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΕΑΑΚ (Χημικοί μηχανικοί ΕΜΠ)

ΚΑΡΑΒΙ ΕΑΑΚ

ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΕΑΑΚ (Φυσικό Αθήνας)

ΠΑΦ ΕΑΑΚ (Ιατρική Αθήνας)

ΡΑΦ ΕΑΑΚ (ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ)

Συσπείρωση Οικονομικού ΕΑΑΚ (Οικονομικό Αθήνας)

SMASS MEDIA ΕΑΑΚ (ΕΜΜΕ Αθήνας)

ΕΝΕΔΡΑ (ΕΑΑΚ)

Φοιτητικά σχήματα της ΑΡΕΝ


Συλλογικότητες εργαζομένων

Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ

Attack στην ανεργία & την Επισφάλεια

LABour-αγωνιστική παρέμβαση στην έρευνα

RADICAL IT – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες & Πληροφορική

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα – ΕΚΑ


 Η περιφερειακή κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Δημοτικές κινήσεις

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Ανυπόταχτη Καισαριανή

Ανυπόταχτη πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβασης στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Εκτός Πλάνου Ελληνικού Αργυρούπολης

Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Μαχόμενη Ηλιούπολη

Μια πόλη ανάποδα – Αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης


 Ακόμη

Ανυπόταχτος Μαθητής

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Συντονισμός για το Προσφυγικό & Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ