Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 26/8 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των  Κρατουμένων καταδικάζει την πρωτοφανή και απρόκλητη βίαιη επίθεση των αστυνομικών και της ΟΠΚΕ στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στη Χιλιαδού της Εύβοιας. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους προσαχθέντες και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26/8/2019, ώρα 13:00 έξω από το Υπουργείο Προστασίας (????????) του Πολίτη. 


 Αποτέλεσμα εικόνας για επιτροπή αλληλεγγύησ στους πολιτικούσ κρατούμενουσ στην τουρκία και το κουρδιστάν χιλιαδού


  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Στις 22 Αυγούστου μας περικύκλωσαν και επιτέθηκαν δυνάμεις της καταστολής με ΟΠΚΕ, κλούβα και ασφαλίτες στη παραλία της Χιλιαδού στην Έυβοια. Με εντολή από το υπουργείο δημόσιας τάξης, κατά τα λεγόμενα των αστυνομικών, προχώρησαν στην προσαγωγή μας στο τμήμα.

 Κατά τη μεταγωγή, αλλά και τη "φιλοξενία" μας στο Α.Τ. Χαλκίδας βασανιστήκαμε από όλες τις τοπικές αρχές. Οι περισσότεροι σύντροφοι και συντρόφισσες τραυματίστηκαν σοβαρά. Η κίνηση αυτή, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την εκδικητικότητα της αστυνομίας και της κυβέρνησης στο πρόσωπο των αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων.

 Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

 Καλούμε τον κόσμο του κινήματος, τον λαό και τις οργανώσεις στη συγκέντρωση διαμαρτηρίας στο υπουργείο δημόσιας τάξης τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 13.00

Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 18:00 μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσουν ζωντανή εκπομπή εδώ:  https://www.facebook.com/epitropi.allileggyis για να ενημερώσουν για την επίθεση και την αναίτια αστυνομική βία που υπέστησαν. Θα μιλήσουν οι άνθρωποι που δέχθηκαν την επίθεση και τα βασανιστήρια.

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους
στην Τουρκία και το Κουρδιστάν
 -------------

ΑΡΧΕΙΟ