Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ


Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή–διαμαρτυρία που απευθύνεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης στάλθηκε στην Πρωτοβουλία από  κρατουμένους στις φυλακές Χαλκίδας, οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις για την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Μιχάλη Καλογήρου

---------------------


                                        ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με αγωνία περιμέναμε την αλλαγή και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εδώ και πολύ καιρό, όμως δυστυχώς  ακόμη περιμένουμε….. Η ψήφισή του θα μας βοήθαγε στην πιο σύντομη αποφυλάκιση και σε πιο ανθρώπινη απονομή της δικαιοσύνης και σε πιο εξορθολογισμένη επιβολή ποινών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι και ΑΔΙΚΕΣ.

Επειδή πιστεύουμε ότι έχετε το χρόνο να καταθέσετε και να ψηφίσετε τον Ποινικό Κώδικα πριν τη διάλυση της Βουλής, πρέπει να το πράξετε διότι το οφείλετε σε όλους εμάς που εδώ και μήνες το υποσχεθήκατε. Να αφήσετε τη δική σας σφραγίδα στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δίκαιη Απονομή Δικαιοσύνης.

Σας ενημερώνουμε ότι κατεβαίνουμε  σε Αγώνα και κινητοποιήσεις μέχρι τη δικαίωσή μας.

Κατεβαίνουμε σε αποχή συσσιτίου και ευεργετικών ημερομισθίων και επίσης θα παραμένει ανοιχτή η φυλακή έως τις 22:00Χαλκίδα 27 Μαΐου 2019

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


(βλ. επίσης: ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ)

 

ΑΡΧΕΙΟ