Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΎΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για φυλακές λάρισας

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ
 ΣΠΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
                                                              Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2019
Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2019, ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος  Χριστοδούλου κλείνει 19 ημέρες απεργίας πείνας την οποία έχει  ξεκινήσει από τις 14/1, με αίτημα την έγκριση της συγχώνευσης των ποινών του  την οποία δικαιούται βάση του νόμου.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται  έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας και συνελήφθη τον Μάιο του 2015 με την κατηγορία για ληστείες τραπεζών. Αναγκάστηκε να κατέβει σε απεργία πείνας,  διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμά του να συγχωνευθούν οι ποινές του, δικαίωμα που παραβιάζεται κατάφωρα από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών που έχει αναλάβει την υπόθεσή του. Ήδη το σωματικό του βάρος από 92 κιλά έχει φτάσει τα 79 ενώ οι ζωτικοί  δείκτες του είναι διαρκώς επιδεινούμενοι, με  κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον απεργό πείνας  Σπύρο Χριστοδούλου και στον δίκαιο αγώνα του.  Καταγγέλλει την αναλγησία των υπευθύνων  και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση  του δίκαιου αιτήματος του ώστε να μη θρηνήσουμε  κι άλλον έναν νεκρό

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ