Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ 187α
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ 187α                                                                                

                                                                                     Αθήνα, 11 Μαρτίου 2018Την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α, δόθηκε συνέντευξη τύπου με θέμα τις "Ακραίες ερμηνείες του Ν. 187α " που αφορούν την επικείμενη έκδοση απόφασης του Εφετείου, σε σχέση με τις κατηγορίες  για εμπρησμό με  γκαζάκι  του αυτοκινήτου του πρώην υπουργού  Γ. Παπαντωνίου, κατοχή κυνηγετικών φυσιγγίων και  ληστειών,  που αποδίδονται,  κατά περίπτωση,  στους: Ν.Ρωμανό, Αργ. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη.

Η συνέντευξη οργανώθηκε με πρωτοβουλία των γονέων πολιτικών κρατουμένων. 
Συζητητές οι: 

Γιώργος Κακαρνιάς  - Δικηγόρος-Συνήγορος πολιτικών κρατουμένων.

Αφροδίτη Κουκουτσάκη - Εγκληματολόγος, Πανεπιστημιακός

Κατερίνα Μάτσα - Ψυχίατρος, πρώην υπεύθυνη του 18 ΑΝΩ

Σάββας Μιχαήλ - Συγγραφέας

Κοινό σημείο όλων των απόψεων των ομιλητών αναδείχθηκε -για ακόμη μία φορά-η ανάγκη κατάργησης του Νόμου 187α  που,  με την εν προκειμένω ακραία ερμηνεία εκ μέρους  της Εισαγγελικής Αρχής, για πρώτη φορά και εντελώς παράλογα,  ενεργοποιεί τον όρο «Ατομικός Τρομοκράτης-Μοναχικός Λύκος»,  προκειμένου να εντάξει σε αυτόν κάθε πολιτικό υποκείμενο που επιχειρεί ιδεολογική αντίσταση. 

Ειδικότερα δε, τονίστηκε ότι στη διανυόμενη περίοδο οικονομικής και πολιτικής κρίσης η ερμηνεία αυτή,  μηχανιστικά,  αναγορεύει τους αναρχικούς σε εσωτερικούς εχθρούς της κοινωνίας και του κράτους και χρησιμοποιείται ως ένας αέναα διευρυνόμενος εκφοβισμός προς όλο το κοινωνικό σώμα και ειδικότερα προς το πιο ευαίσθητο και μαχητικό τμήμα του, αυτού των νέων.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 187Α

Πρωτοβουλία Γονέων Πολιτικών Κρατουμένων και Αλληλέγγυων


ΑΡΧΕΙΟ