Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ. ΠΑΤΡΩΝ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Κ.Κ. ΠΑΤΡΩΝ


Την επιστολή συμπαράστασης έστειλαν στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, κρατούμενοι του Κ.Κ. Πατρών, με αφορμή την απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου, πέντε από τους σπουδαστές κρατούμενους του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, μετά την αντίθεσή της εισαγγελέως σε κάθε είδους εκπαιδευτικό ή θεραπευτικό πρόγραμμα για τους κρατούμενους Κορυδαλλού.   


Πάτρα, 29/03/2017

Οι Κρατούμενοι του Κ.Κ. Πάτρας εκφράζουμε στη συμπαράσταση μας προς τους απεργούς πείνας του Καταστήματος Κορυδαλλού που μάχονται για το απρόσκοπτο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.
Θεωρούμε τη στάση του Υπουργείου άτεγκτη και εγωιστικώς αδιάλλακτη, βαδίζοντας σε μια πεπατημένη η οποία δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο, παρά μόνο αρνητικές εντυπώσεις προς τον ίδιο πολιτικό φρέα. Όλο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολυδιαφημιζόμενη προεκλογικά καινοτόμο πολιτική που εξήγγειλε, προ της συντεταγμένης λαθροψηφοθηρίας ή υφαρπαγης που όλοι πλέον μετεκλογικά αντιληφθήκαμε και δυσμενώς συνεχίζουμε να βιώνουμε εντός των Καταστημάτων κράτησης.

Καλούμε την εισαγγελέα Περιμένη να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας ως όφειλε ήδη να έχει κάνει, αλλά πολλώ δε μάλλον για την προστασία του ίδιου του θεσμού που επίμεμπτα υπηρετεί και προσβάλλει με κάθε ώρα παραπάνω υπηρεσίας.

Ζητούμε από τον αρμόδιο πολιτικό φορέα να διορθώσει τις εγγενείς ανωμαλίες τέτοιου είδους που εκφράζονται με αποφάσεις όπως της εν λόγω εισαγγελέως. Ως έταιρη λύση της προτείνουμε την εθελούσια έξοδο.

Επίσης, συμπαραστεκόμαστε στις Κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει, από τις 27-03-2017, για τη διεκδίκηση της στοιχειώδους και οφειλόμενης από την Πολιτεία περίθαλψης για τις καρκινοπαθείς, που έχουν αφεθεί στο έλεος ενός αδίστακτου ανθρωπιστικά και κοινωνικά Υπουργείου.

Θεωρούμε τη στάση του υπουργείου και στις δυο περιπτώσεις ως μη ενδεδειγμένη, γι' αυτό ως ένδειξη συμπαράστασης προβαίνουμε, έως την Κυριακή, 02-03-2017, στην ίδια μορφή κινητοποίησης που επέλεξαν οι κρατουμενες των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Θα παραμείνουμε εκτός κελιών κατά τη μεσημεριανή κατάκλιση και μια ώρα μετά το πέρας της προγραμματισμένης βραδυνής κατάκλισης έως τις 10 μμ και με ανοικτό το προαύλιο κατά το μεσημέρι.

Καλούμε κάθε συγκρατούμενό μας να συμπαρασταθεί στον αγώνα των απεργών πείνας Κορυδαλλού, όπως και στον αγώνα που οι κρατούμενες των Φυλακών Κορυδαλλού διενεργούν ως πρώτη, αλλά και τελευταία συνάμα γραμμή άμυνας απέναντι σε κατάπτυστες αποφάσεις, όπως της εισαγγελέως Περιμένη, αλλά και στην απαράδεκτη και στοχευμένη αδιαφορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Χρησιμοποιούμε ως κύριο όπλο μας, την αλληλεγγύη.


Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κ.Κ. Πατρών

ΑΡΧΕΙΟ