Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΩΝ

Νίκη των κρατουμένων και λήξη της κινητοποίησης στις Φυλακές "Αγ. Στεφάνου" Πατρών


Οι  κρατούμενοι του Κ.Κ. Πάτρας, μετά την προγραμματισμένη συνάντησή μας, στις 24/01/2014, με τον κ. Παύλο Δουλάμη, απεσταλμένο του Υπουργείου (υπεύθυνο συντονιστή σωφρονιστικών καταστημάτων κράτησης), αποφασίσαμε τη λήξη των κινητοποιήσεων που είχαμε ξεκινήσει στις 05/12/2017, αφού ικανοποιήθηκαν πλήρως τα αιτήματά μας. Συγκεκριμένα, από την 05/01/2017 η κεντρική θέρμανση λειτουργεί για πέντε ώρες καθημερινά και τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί το έργο που αφορά στον υποσταθμό της Δ.Ε.Η., που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν κατάστημα.Το έργο αυτό θα εξανθρωπίσει τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων στο παρόν κατάστημα. Το Υπουργείο, ήδη έδωσε τα απαιτούμενα κονδύλια για το έργο του υποσταθμού και των νέων καλωδιώσεων που απαιτούνται για τη στήριξη του επιπλέον ηλεκτρικού φορτίου, επιτρέποντάς μας, μετά την περάτωση του έργου, την αγορά εστιών μαγειρέματος, ψυγείων και αερόθερμων. Επιπλέον διεκδικήσαμε και πετύχαμε την αλλαγή όλων των στρωμάτων ύπνου των κρατουμένων, που ήταν παλιά και βρώμικα.

Σχετικά με την αδιάφορη και απαράδεκτη υπάρχουσα γραμματεία του καταστήματος ζητήσαμε να ρυθμιστούν και κάποια άλλα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του καταστήματος που δεν απαιτούν ούτε χρόνο ούτε κόπο, αλλά θα είναι ενδεικτικά των προθέσεων των ιθυνόντων. Γι' αυτό το λόγο αποφασίσαμε, παρά τη συμφωνία μας στο θέμα της επαρκούς ηλεκτροδότησης, να κρατήσουμε για 15 ημέρες ακόμα την ήδη υπάρχουσα κινητοποίησή μας, έτσι ώστε να βολιδοσκοπηθούν οι καλές προθέσεις των ιθυνόντων του καταστήματος. Σε περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά, στις 08/02/2017, θα σταματήσει και επίσημα η κινητοποίησή μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων για την αμέριστη συμπαράστασή τους, τους αλληλέγγυους συνανθρώπους μας που διαδήλωσαν έξω από το κατάστημα Πατρών, στις 22/01/2017, στηρίζοντας εμπράκτως τον αγώνα μας, καθώς και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο έτσι ώστε να επιτύχουμε όλα όσα επιτεύχθηκαν, μετά από περίπου δυο μήνες ειρηνικών κινητοποιήσεων.

25/01/2017

Επιτροπή Αγώνα Κρατουμένων στις Φυλακές "Αγ. Στεφάνου" Πατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ:

 ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ: ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ