Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κανένα παιδί στα χέρια της αντιτρομοκρατικής!


                                                                                        Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2017

Στην εκδικητική ομηρία ενός μικρού παιδιού, του 6χρονου γιου της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη, έχουν προβεί από χθες οι αρχές.

Μετά τη σύλληψη της Π. Ρούπα το πρωί της 5ης Ιανουαρίου από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, το παιδί έχει στερηθεί κάθε επικοινωνία με το οικογενειακό του περιβάλλον. Οι δικαστικές αρχές αρνούνται να το παραδώσουν στους στενούς συγγενείς της μητέρας του και με πρόσχημα το βέλτιστο συμφέρον του, απειλούν να το βάλουν σε ίδρυμα.
Η επιλογή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να πραγματοποιήσει την επιχείρηση σύλληψης σε χρόνο και τόπο κατά τον οποίο το παιδί ήταν παρόν, δείχνει πόσο χαμηλά είναι στις προτεραιότητες του κράτους η προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας του. Ο περαιτέρω εγκλεισμός του 6χρονου αγοριού -που έχει γεννηθεί και έχει ζήσει τον πρώτο και πλέον χρόνο της ζωής του στη φυλακή- μόνο ως έκτιση μιας άγραφης ποινής των τρομονόμων μπορεί να ερμηνευτεί.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στέκεται στο πλευρό των απεργών πείνας και δίψας Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη και στηρίζει το αίτημά τους να δοθεί το παιδί στην οικογένεια της μητέρας του.

              
                 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
  
                                   

ΑΡΧΕΙΟ