Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ για τις κρατούμενες μητέρες από το ΞεblogάρισμαΧριστουγεννιάτικο Μπαζάρ για τις κρατούμενες μητέρες από το Ξεblogάρισμα

 
To ξεblogάρισμα, για ένατη συνεχή χρονιά, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), το Χριστουγεννιάτικο bazaar του, για την ενίσχυση των παιδιών, 0 έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Φέτος όπως και πέρσι και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, μέρος των εσόδων θα στηρίξει τις ανάγκες μιας οικογένειας προσφύγων.

Στο μπαζάρ, θα βρείτε έργα τέχνης των κρατούμενων, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελά μας, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, πολλούς τίτλους βιβλίων καθώς και είδη ένδυσης και υπόδυσης από δεύτερο χέρι, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην πολύ πετυχημένη κάθε χρόνο λαχειοφόρο μας, η οποία εξασφαλίζει άμεσα, πολλά δώρα - όπως διαμονή σε ξενώνες, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες, χειροποίητα κοσμήματα και καλλυντικά κ.ά. Στόχος μας είναι, με τα έσοδα της φετεινής λαχειοφόρου να οργανώσουμε και να προτείνουμε στη φυλακή, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και τις μητέρες.

Επίσης θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα «Υφάντρες των Παραμυθιών» την Κυριακή 11/12 στις 12 μ.μ.

Το Σάββατο 10/12 στις 6μμ, στο χώρο του μπαζάρ, μέλη από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ θα μιλήσουν για την καμπάνια "Κανένα μωρό σε κελί. Να καταργηθεί η φυλάκιση για τον κηδεμόνα βρεφών ή νηπίων " Καθ' όλη τη διάρκεια του μπαζάρ θα συλλέγονται υπογραφές γι'αυτό το σκοπό. Στηρίζουμε αυτή την σημαντική προσπάθεια που αφορά τις ζωές αυτών των παιδιών και των μητέρων τους.

Όπως σε κάθε μπαζάρ μας, θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, μωρομάντηλα, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.


Ωράριο:
Σάββατο 10/12/2016 > 11:00 έως 20:00
Κυριακή 11/12/2016 > 11:00 έως 19:00


Περισσότερες πληροφορίες για το «Ξεblogάρισμα» και τη δράση του: http://xeblogarisma.blogspot.gr/

E-mail επικοινωνίας:
xeblogarisma@gmail.com


 

ΑΡΧΕΙΟ