Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΜια πρώτη νίκη του αγώνα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
Το Σάββατο 19/11/2016 πραγματοποιήθηκε η παραχώρηση του κάτω ορόφου της Α πτέρυγας στις γυναίκες κρατούμενες καθώς μερικές μέρες πριν οι χρυσαυγίτες κρατούμενοι και άλλοι οι οποίοι κρατούνταν στο χώρο αυτό μεταφέρθηκαν πίσω στις ανδρικές φυλακές.
Η συγκεκριμένη κίνηση είναι η ικανοποίηση αιτήματος το οποίο διεκδικούσαμε από της 26/8 όταν και ξεκινήσαμε καθημερινή βραδινή στάση (παράταση ωραρίου για 1 ώρα).Επιπλέον αυτές τις μέρες διεξάγονται και εργασίες εντός της πτέρυγας για την διαμόρφωση των χώρων (βαψίματα,χώρος βιβλιοθήκης,κ.ά.) ύστερα από δική μας απαίτηση.
Δεν αναζητήσαμε να έχουμε μια όμορφη και άνετη φυλακή.Ο εγκλεισμός δεν μπορεί να γίνει ποτέ και με κανέναν τρόπο άνετος.Όμως πιστεύουμε πως η διεκδίκηση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης μέσω συλλογικών αγώνων εντός των τειχών είναι η απάντηση απέναντι στο ισοπεδωτικό σωφρονιστικό θεσμό που μετατρέπει τους ανθρώπους σε αριθμούς χωρίς ανάγκες και συναισθήματα. Έτσι θεωρούμε την παραχώρηση του συγκεκριμένου ορόφου μια πρώτη νίκη γιατί με τον τρόπο αυτό επετεύχθη η αποσυμφόρηση του πληθυσμού και παράλληλα κερδίσαμε λίγα ακόμα μέτρα κίνησης.
Παρ' όλα αυτά βαδίζουμε σταθερά και δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε την μεσημεριανή καθημερινή στάση διεκδικώντας την ικανοποίηση και του αιτήματος για τον προαύλιο χώρο.
 Υ.Γ. Ευχαριστούμε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας 

Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
(Νοέμβριος 2016) 

ΑΡΧΕΙΟ