Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ                                                             (αναδημοσίευση από το athens.indymedia)


17η μέρα της κινητοποίησης

Την Πέμπτη 8/9/2016 επισκέφτηκε τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επιτροπή από τον Συνήγορο του Πολίτη για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Στην συζήτηση που έγινε με τις κρατούμενες κατατεθήκαν τα διαχρονικά και άλυτα προβλήματα που μαστίζουν τις ελληνικές φυλακές στο σύνολό τους (έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άθλια ποιότητα και ποσότητα φαγητού κ.α.), όπως και τα αιτήματα της κινητοποίησης που έχουμε ξεκινήσει από τις 28/8 για να μας παραχωρηθεί ο κάτω όροφος της πτέρυγας  όπως είχε αρχικά προβλεφτεί ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση. Πολλές φορές στον όροφο  μας ενώ είναι χωρητικότητας για 60 άτομα, εγκλωβιζόμαστε 120 γυναίκες. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα ο κάτω όροφος παραμένει άδειος για να «φιλοξενεί» 4 χρυσαυγιτες...

Επίσης αιτούμαστε στον όροφο που θα μας παραχωρηθεί να διαμορφωθούν θάλαμοι για τις οροθετικές συγκρατούμενές μας και να τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάλληλη διατροφή για την υγεία τους.

Όπως μας ειπώθηκε από την επιτροπή του Συνήγορου του Πολίτη, ο ρόλος τους είναι απλά γνωμοδοτικός και δεν συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων του υπουργείου. Εμείς από την μεριά μας απαιτούμε από το υπουργείο να μην κρύβεται πίσω από αναρμόδιες επιτροπές και να έρθουν εκπρόσωποί του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δίνοντας λύση στα δίκαια αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε αμετακίνητες την κινητοποίησή μας και στην αδιαφορία του υπουργείου να έρθει να μας συναντήσει, θα απαντήσουμε με κλιμάκωση της κινητοποίησής μας.
 

 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 
 
Πηγή:  https://athens.indymedia.org

ΑΡΧΕΙΟ