Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κάτω τα χέρια από το ΕΜΠΡΟΣ!
                                                                                                                                   Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου ΕΜΠΡΟΣ, το οποίο παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις παραμένει ακόμη χωρίς ηλεκτροδότηση, και καλεί σε στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται καθημερινά.
Στη βιασύνη τους να εκποιήσουν το δημόσιο πλούτο της χώρας έναντι πινακίου φακής, οι διοικητές του ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση που τους διόρισε δεν διστάζουν να επιτεθούν σε δομές που παράγουν αντίσταση και προωθούν την αλληλεγγύη. Κι αυτό όχι μόνο γιατί υπακούουν στις εντολές των εταίρων δανειστών για άμεσο ξεπούλημα της χώρας, αλλά  επίσης γιατί η στοχοποίηση κάθε εστίας αντιπληροφόρησης αποτελεί απαίτηση της ντόπιας αντίδρασης και όσων φροντίζουν να μας διαβεβαιώνουν καθημερινά πως το κράτος έχει συνέχεια.

Επειδή όμως συνέχεια έχει και η κοινωνική και πολιτική αλληλεγγύη, να θυμίσουμε πως το ΕΜΠΡΟΣ, πέρα από αντιιεραρχικός και αντιεμπορευματικός χώρος πολιτισμού, είναι μια κατάληψη που προσφέρει στέγη σε πάμπολλες ομάδες για την πραγματοποίηση συναντήσεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων, ομάδες που, όπως και την Πρωτοβουλία, θα τις βρουν μπροστά τους αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και δεν πάψει κάθε απόπειρα καταστολής.

Η Κατάληψη  ΕΜΠΡΟΣ έχει δώσει στέγη σε πολιτικά, κοινωνικά και καλλιτεχνικά κινήματα και ως στέγη διαφορετικότητας έχουμε χρέος να την υπερασπιστούμε.

Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο ηθοποιούς που συνελήφθησαν στις 30/10/2013 και είναι ακόμα υπόδικοι, εφόσον η δίκη τους εκκρεμεί μετά από 2η αναβολή για τον Σεπτέμβρη του 2016.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ