Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                                                    Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Την 29η ημέρα των κινητοποιήσεών τους διανύουν οι ασθενείς κρατούμενοι του «Νοσοκομείου» των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» διεκδικώντας το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμά τους στη θεραπεία και τη ζωή.

Οι περισσότεροι ασθενείς απέχουν από το συσσίτιο και τη λήψη φαρμάκων -βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή- σε μια ύστατη προσπάθεια να «εισακουστούν» τα αιτήματά τους από τα αρμόδια Υπουργεία, καθώς δεν έχει υπάρξει καμιά ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών παρά τις σχετικές υποσχέσεις τόσο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από το Υπουργείο Υγείας.
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, το απόν ιατρικό προσωπικό, η έλλειψη σε φάρμακα και ο ανύπαρκτος νοσοκομειακός εξοπλισμός είναι ενδεικτικά των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι κρατούμενοι έχουν την ατυχία να βρεθούν στο «θεραπευτήριο» κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Ζητάμε από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας να τηρήσουν επιτέλους τη δέσμευσή τους για πλήρη ένταξη του «νοσοκομείου» «Άγιος Παύλος» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε οι ασθενείς κρατούμενοι -άντρες και γυναίκες- να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες ενός πραγματικού νοσοκομείου.

Ως Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων για μία ακόμα φορά στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα που οι ασθενείς κρατούμενοι του Ν.Φ.Κ «Άγιος Παύλος» συνεχίζουν να δίνουν και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους σε κάθε περίπτωση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης και ισότιμη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Τέλος, υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά στην Πολιτεία πως η μεταφορά όλων των ασθενών, πόσο μάλλον εκείνων που νοσούν βαριά, σε πραγματικά νοσοκομεία είναι απολύτως επιβεβλημένη.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ