Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ Η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2015

Στη 18η ημέρα απεργίας πείνας η Εύη Στατήρη
Παίζει  με ανθρώπινες ζωές η «δικαιοσύνη»

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται από προχθές το βράδυ στην πτέρυγα κρατουμένων του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας η Εύη Στατήρη, η οποία ξεκίνησε απεργία πείνας στις 14 Σεπτεμβρίου. Η Εύη Στατήρη παραμένει προφυλακισμένη –μετά τις επανειλημμένες απορρίψεις των αιτήσεών της από το αρμόδιο συμβούλιο εφετών και παρότι την περασμένη άνοιξη ως αποτέλεσμα της πολυήμερης απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων ψηφίστηκε ειδική διάταξη που αφορά την κράτηση συγγενών πρώτου βαθμού– και κατηγορούμενη για την υπόθεση της ΣΠΦ με μόνο στοιχείο τη σχέση της με το μέλος της οργάνωσης Γ. Τσάκαλο.
Όπως λέει η ίδια, σε πρόσφατη δήλωσή της μέσα από το νοσοκομείο, συνεχίζει την απεργία πείνας «ενάντια στον βελούδινο φασισμό της δημοκρατίας που φυλακίζει ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονται στο φόβο, στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση. Η αίτηση αποφυλάκισής μου έχει ήδη κατατεθεί εδώ και είκοσι μέρες στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει πόσο κοστολογεί την αξία της ανθρώπινης ζωής απέναντι σε πλαστές κατηγορίες που εξυπηρετούν τα σχέδια και τα συμφέροντα της εξουσίας».

Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά και ούτε η τελευταία –όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη προφυλάκιση της συντρόφου του Γ. Πετρακάκου και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών– που οι διωκτικές αρχές χρησιμοποίησαν την απαράδεκτη και εκβιαστική πρακτική της ομηρίας ανθρώπων με βάση τη συγγενική ή συντροφική σχέση τους με κάποιον κατηγορούμενο ή καταζητούμενο. Αυτήν τη φορά όμως το κάνουν αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και ψηφισμένο νόμο!

Η κρίσιμη κατάσταση της υγείας της απεργού πείνας Εύης Στατήρη αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα το δίκαιο του αιτήματός της επιβάλλουν την άμεση, χωρίς μία ακόμη ημέρα καθυστέρησης, αποφυλάκισή της.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


ΑΡΧΕΙΟ