Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

                                                                     Αθήνα 3 Δεκεμβρίου 2014

Σήμερα 3/12, 24η ημέρα απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Πειραιά και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι (γιατί τα περί αναρμοδιότητας και ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης δεν πείθουν πια κανέναν) απέρριψαν την προσφυγή κατά της απόφασης του Συμβουλίου της φυλακής, εμμένοντας σε μια αδιαλλαξία που δεν μπορεί πια να κρύψει τις προθέσεις της. Επιδεικνύουν τον κυνισμό τους και παίζουν στα ζάρια τη ζωή του απεργού πείνας,  επιδιώκοντας πολιτικά οφέλη. Είναι αδίστακτοι! 

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας στέκεται στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού στον αγώνα που δίνει για να σπουδάσει,  για να ανασάνει, για να ζήσει.

Απαιτούμε να δοθούν τώρα οι εκπαιδευτικές άδειες –νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα των κρατουμένων- τόσο στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό όσο και στον Ηρακλή Κωστάρη. Να άρει ο εφέτης ανακριτής Νικόπουλος τη γνωμοδότησή του προς το Συμβούλιο της φυλακής πριν να είναι πολύ αργά.


Μόνη λύση η δικαίωση του Νίκου Ρωμανού και των συμπαραστατών απεργών πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Μπουρζούκου, Δημήτρη Πολίτη!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

                                                                        

ΑΡΧΕΙΟ