Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΠΑΛΗΝΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ΄
Το κράτος ενισχύει το οπλοστάσιο του ενάντια στους
κοινωνικούς αγώνες - Αυταρχικοποίηση και καταστολή

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, κράτος και κεφάλαιο ισοπεδώνουν κάθε έννοια ασφάλειας στη ζωή, στην εργασία, στη στέγαση, στην παιδεία και οδηγούν τελικά το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην εξαθλίωση. Αυτή η υποβάθμιση της ζωής δημιουργεί προϋποθέσεις για μια γενικευμένη αντίδραση και εξέγερση.
Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, το κράτος οχυρώνεται επιβάλλοντας ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Με εκτελεστικό όργανο την πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση μετά τη χούντα, εφαρμόζει την επίθεση ως καλύτερη άμυνα και επιχειρεί την αναδιάταξη και όξυνση της καταστολής που κορυφώνεται με την απόφαση να δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας ή αλλιώς φυλακές-κολαστήρια τύπου Γ, ένα νέου τύπου Γκουαντάναμο. Για τους ανθρώπους που μεταφέρονται εκεί το βασανιστήριο της απομόνωσης αποτελεί τον βασικό κανόνα λειτουργίας.
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του καπιταλιστικού συστήματος, οι αντάρτες πόλης, οι απείθαρχοι εντός και εκτός της φυλακής, τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που ριζοσπαστικοποιούνται και μια σειρά ποινικών καταδίκων.
Με την αυταρχικοποίηση το κράτος επιδιώκει να εξασφαλίσει τη διαιώνιση του συστήματος εκμετάλλευσης μαζί με την επιβίωσή του και να υποτάξει όσους αντιδρούν ή σκέφτονται να αντιδράσουν. Στόχος του είναι ο φόβος των φυλακών υψίστης ασφαλείας να πλανάται σε ολόκληρη την κοινωνία.
Σε μια πρώτη απάντηση σ' αυτό το φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο, 4.500 κρατούμενοι με όπλο τα ίδια τους τα σώματα κατέβηκαν σε απεργία πείνας από 23 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Μαζί τους, αλληλέγγυες/οι διοργανώνουν εδώ και τρείς μήνες δράσεις ενημέρωσης και αντίστασης σε όλη τη χώρα.
Μόνο έτσι, με κοινό αγώνα δεν θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος.


συζήτηση – εκδήλωση
ενάντια στις φυλακές «υψίστης ασφαλείας»
πλατεία Παλλήνης / Σάββατο 12 Ιούλη / 19:30

καλεσμένοι ομιλητές
• Άννυ Παπαρρούσου (δικηγόρος)
• Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
• Ανοιχτή συνέλευση α/α ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

 προβολή ντοκιμαντέρ                                                                     ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
                                                ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

(Τρόπος πρόσβασης: Προαστιακός και μετρό- στάση Παλλήνη, Υπεραστικά λεωφορεία- στάση κέντρο Παλλήνης, Μπλε λεωφορείο 305 - στάση στο 1° Δημοτικό Παλλήνης)


ΑΡΧΕΙΟ