Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Το κείμενο που ακολουθεί στάλθηκε από τους κρατούμενους ασθενείς του Ν.Φ.Κ. Άγιος Παύλος στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, με αφορμή τη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωσε η Αντεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, την Παρασκευή 4/4/2014

Φιλικοί χαιρετισμοί αλληλεγγύης στον παράλληλο αγώνα μας
 
Εμείς τα 200 άτομα, τοξικά απόβλητα, οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, φυματικοί και λοιποί ασθενείς, κρατούμενοι που η κρατική εξουσία μας έχει πετάξει στη χωματερή κολαστήριο που ονομάζει Nοσοκομείο Kρατουμένων φυλακών, ο Αγ.Παύλος.
Παρά τον έντονο αγώνα μας απεργίας πείνας για 43 μέρες, που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία μας και τις ζωές μας, η αναλγησία και η κώφωση των υπευθύνων του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αυτό που μένει ως πικρή γεύση αυτής της κινητοποίησής μας.

Τα αιτήματά μας παραμένουν ανεκπλήρωτα καθώς  ο  νόμος που ψηφίστηκε τονίζει το ρατσιστικό διαχωρισμό των ασθενών και των ποινών και αποτελεί ημίμετρο που δεν προσφέρει λύση στην αποσυμφόρηση και την βελτίωση των συνθηκών στο Νοσοκομείο Αγ. Παύλος, αφού οι ελάχιστες κενές θέσεις από τους αποφυλακισθέντες    συμπληρώθηκαν ήδη από  κρατούμενους  των κατάμεστων αστυνομικών τμημάτων. Και όλα αυτά ως θυσία στο βωμό του πολιτικού κόστους που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει.

Νιώθουμε πιο βολικά -αν και στοιβαγμένοι- νιώθοντας την αλληλεγγύη σας που μας στηρίζει και προσβλέπουμε πάντα σ’ αυτή.

Στέλνοντάς σας φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς και την ευγνωμοσύνη μας

Οι 200 ασθενείς κρατούμενοι του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού Αγ. Παύλος.

ΑΡΧΕΙΟ