Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΦΚ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΦΚ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Με μια εφάπαξ τροπολογία που δεν αποτελεί ούτε καν παυσίπονο για την κατάσταση που επικρατεί στο «νοσοκομείο» των φυλακών Κορυδαλλού επιχειρεί να κουκουλώσει όπως όπως το θέμα το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη Βουλή, μάλιστα, ο υπουργός κ. Αθανασίου διαφημίζοντας την τροπολογία του, δεν αναφέρθηκε καν στην κινητοποίηση των κρατουμένων του κολαστήριου του Άγιου Παύλου, σαν να μην υπάρχουν 190 ασθενείς που εδώ και δέκα ημέρες δεν σιτίζονται και δεν παίρνουν τα φάρμακά τους, χρησιμοποιώντας το ίδιο τους το σώμα ως ύστατη μορφή διαμαρτυρίας.
Οι κραυγές των απελπισμένων δεν φτάνουν φαίνεται ως την Κατεχάκη. Ούτε στα αυτιά του υπουργού Υγείας που δεν υπογράφει εδώ και μήνες τις τοποθετήσεις των γιατρών. Ούτε καν στ' αυτιά της εισαγγελέα της φυλακής, η οποία έχει να πατήσει δυο μήνες στο νοσοκομείο (επειδή φοβάται για την υγεία της!), κι ενώ όλοι παρακολουθούν με φρίκη τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το κολαστήριο του Αγίου Παύλου, εκείνη χτες διέταξε την πειθαρχική τιμωρία των κρατουμένων που μίλησαν και έστειλαν φωτογραφίες μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οι κρατούμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, ευρισκόμενοι όσο περνούν οι μέρες σε όλο και χειρότερη κατάσταση, και μόνο η αλληλεγγύη όλων μας μπορεί να αναγκάσει τον ανάλγητο κρατικό μηχανισμό να υποχωρήσει μπροστά στα δίκαια αιτήματά τους.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων σας καλεί όλους να βρίσκεστε σήμερα 27/2 στις 6.30 μ.μ. έξω από το ΝΦΚ Άγιος Παύλος (Γρ. Λαμπράκη και Νικηφορίδη, στο παρκάκι).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ