Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ  ΕΚΑΜ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αίσχος! Χτύπησαν τους κρατούμενους με tazer, τους έγδυσαν και τους ανάγκασαν να περπατάνε στα τέσσερα

Οι επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές της χώρας συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση, αγριότητα και αυταρχισμό. Μετά τις επεμβάσεις σε Τρίκαλα, Μαλανδρίνο, Γιάννενα, Δομοκό, Κορυδαλλό και Γρεβενά, το Σάββατο τα ΕΚΑΜ μπήκαν ξανά στις φυλακές των Γρεβενών.
Η πρακτική παντού η ίδια, ξυλοδαρμοί, εξευτελιστικές πρακτικές, καταστροφή των κελιών. Συγκεκριμένα στην τελευταία τους επιχείρηση στα Γρεβενά οι άντρες των ΕΚΑΜ φορώντας κουκούλες, αφού έβγαλαν τους κρατούμενους από τα κελιά τους χτυπώντας τους με τα γκλοπ αλλά και με όπλα τύπου tazer, εξαναγκάζοντάς τους να κινούνται στα τέσσερα, τους έδεσαν και τους μετέφεραν γυμνούς στο γυμναστήριο της φυλακής. Όση ώρα, γυμνοί και δεμένοι, οι κρατούμενοι βρίσκονταν στο γυμναστήριο, τα ΕΚΑΜ κατέστρεφαν τα κελιά τους με την πρόφαση του ελέγχου. Χωρίς καμία πληροφορία, χωρίς καμία ένδειξη για ύπαρξη οπλισμού, συνήθως στη διάρκεια της νύχτας, τα ΕΚΑΜ εισβάλλουν στις φυλακές και με πρακτικές κακοποίησης και βασανισμού εφαρμόζουν το δικό τους νόμο.

Φαίνεται ότι οι ελληνικές φυλακές έχουν παραδοθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον υπουργό της καταστολής κ. Δένδια, οδηγώντας το «σωφρονιστικό» σύστημα στην εποχή του Μεσαίωνα. Καμία διάκριση εξουσιών. Ανεξέλεγκτη δράση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Βασανισμοί ήδη δέσμιων ανθρώπων.

Το αστυνομικό κράτος είναι εδώ.

Τιμωρεί, βασανίζει και φαίνεται να μη φοβάται τις συνέπειες.

Εμείς από την πλευρά δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα βασανιστήρια κανονικότητα όσο και αν προσπαθεί να τα νομιμοποιήσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ στις ελληνικές φυλακές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ