Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία κρατούμενης

Καταγγελία της κρατούμενης Ντ.Λικάι.

Χτες, στις 10/2, στις 10.00 πμ. μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο της Νίκαιας για προγραμματισμένες εξετάσεις που έπρεπε να κάνω.Αφού μπήκα στην κλούβα του Μεταγωγών και φτάσαμε στο νοσοκομείο, μια μπατσίνα του Μεταγωγών, νομίζωντας ότι παίζει σε αμερικάνικη αστυνομική ταινία, χτύπησε με δύναμη τις χειροπέδες στο χέρι μου για να τις κλείσει στον καρπό μου. Εγώ φώναξα, της είπα ότι πονάω, και να μου περάσει τις χειροπέδες κανονικά. Στη συνέχεια εξακολούθησε να με ειρωνεύεται λέγοντάς μου:''Κρατούμενη είσαι, όταν έκανες τρύπες στα αυτιά σου δεν πόνεσες;''(!).

Η συγκεκριμένη μπατσίνα είναι 1,75 περίπου, με μαύρα μακριά ίσια μαλλιά και πολύ σχιστά μάτια. Να είναι σίγουρη ότι αν γνώριζα το όνομά της θα το δημοσίευα κι αυτό...

Και σαν να μην έφταναν αυτά, όταν γύρισα στον Κορυδαλλό και ζήτησα από την νοσοκόμα της φυλακής να μου βάλει Betadin στο τραύμα, εκείνη αρνήθηκε γιατί είπε ότι δεν υπάρχει γιατρός! Μα φυσικά, για να σου βάλουν Betadin στη φυλακή, χρειάζεται να υπάρχει γιατρός και δεν αρκεί η νοσοκόμα!

Να γνωρίζουν όλοι αυτοί που τολμάνε να συμπεριφέρονται έτσι σε κρατούμενους, ότι δεν φοβόμαστε, και να τους θυμίσω ότι δεν είμαστε σκουπίδια...Ντ.Λικάι

Κρατούμενη στις φυλακές Θήβας.

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κρατούμενη είχε ειπωθεί ότι θα μεταφερθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς (εφόσον είναι έγκλειστη στις φυλακές Θήβας), και για άγνωστη αιτία βρέθηκε στη Νίκαια και στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς φυσικά να έχει πάρει μαζί της κανένα προσωπικό της αντικείμενο...).

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1376821

ΑΡΧΕΙΟ