Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

28χρονη Ρουμάνα αυτοκτόνησε μέσα σε αστυνομικό τμήμα!

Είχε κάνει κι άλλες απόπειρες στο παρελθόν

16/05/2011

Του Μανώλη Βάια

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, καταγράφηκε περιστατικό αυτοκτονίας μέσα σε αστυνομικό κτίριο! Μετά την ανεπιτυχή απόπειρα που έκανε ένας υπό απέλαση Πακιστανός κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, μία 28χρονη Ρουμάνα έβαλε τέλος στην ζωή της μέσα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών!


Η 28χρονη αυτόχειρας που επρόκειτο να απελαθεί, είχε κάνει και άλλες απόπειρες αυτοκτονίας τις προηγούμενες ημέρες και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Θηβών. Όμως, δεν της παρασχέθηκε η απαραίτητη ψυχιατρική υποστήριξη, ενώ και οι αστυνομικοί δεν φαίνεται να έδειξαν την αναγκαία προσοχή λόγω του ιστορικού που είχε. Έτσι, τα ξημερώματα της Κυριακής απαγχονίστηκε μέσα στο κρατητήριο χρησιμοποιώντας ως βρόγχο την μπλούζα της! Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εξακριβωθούν τυχόν ευθύνες των φρουρών του κρατητηρίου.

Είχε προηγηθεί η απόπειρα του νεαρού Πακιστανού που εκκρεμούσε η απέλασή του από την Ελλάδα να απαγχονιστεί μέσα στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων με σχοινί που, άγνωστο πώς, βρέθηκε στα χέρια του. Όμως, σώθηκε την τελευταία στιγμή από αστυνομικούς που τον αντιλήφθηκαν και έσπευσαν να βγάλουν την θηλιά από τον λαιμό του και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Η οικονομική ανέχεια που δεν του επέτρεπε να αγοράσει ούτε τα φάρμακα που απαιτούνταν για τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε, έσπρωξαν στην αυτοκτονία έναν 70χρονο Βούλγαρο στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο άτυχος άνδρας, που είχε καταρρεύσει εδώ και έξι μήνες μετά τον απρόσμενο θάνατο του γιου του, βρέθηκε απαγχονισμένος από το κλαδί μιας ελιάς σε χωράφι στην Επισκοπή Πεδιάδος.
 
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=122371

ΑΡΧΕΙΟ