Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο Γ. Τσάκαλος πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σε φυλακή υποδίκων κοντά στην οικογένειά του

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010,

Σε φυλακή που προορίζεται για βαρυποινίτες και σε κελί απομόνωσης με 4 συγκρατούμενους που εκτίουν ήδη πολυετείς ποινές έχει εγκλεισθεί ο νεαρός (24χρονος) Γ. Τσάκαλος, που κατηγορείται για την υπόθεση των φακέλων - με την εκρηκτική ύλη της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο Εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών αντιμετώπισε την έκκληση της μητέρας του για καλλίτερη μεταχείριση ως υπόδικου και με βάση την ηλικία του, με την δηλητηριώδη υπόδειξη «να του πείτε να αλλάξει μυαλά» αποκαλύπτοντας κυνικά τον εκδικητικό και τιμωρητικό χαρακτήρα αυτής του της επιλογής .
Κανένας άλλος λόγος, άλλωστε, δεν μπορεί να αιτιολογήσει τον εγκλεισμό ενός εικοσιτετράχρονου φοιτητή , υπόδικου, στα πρώτα μάλιστα στάδια της προσωρινής του κράτησης, σε κλειστή φυλακή ασφαλείας, καταδίκων με βαρείες ποινές, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από την οικογένεια του και σε θάλαμο απομόνωσης.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καταγγέλλει το γεγονός και ζητά να μεταφερθεί ο κρατούμενος σε φυλακή υποδίκων, όπως ο νόμος προβλέπει.

ΑΡΧΕΙΟ