Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αλληλεγγύη στον κρατούμενο Σπύρο Στρατούλη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στο Σπύρο Στρατούλη

Καμία διώξη για συμμετοχή στην εξέγερση του 2007

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τον Απρίλιο του 2007 ξέσπασαν εξεγέρσεις σε διάφορες φυλακές της χώρας. Αφορμή ο ξυλοδαρμός από ανθρωποφύλακες του αναρχικού Γ. Δημητράκη. Η αιτία βρίσκεται στο απάνθρωπο καθεστώς της φυλακής που στέκεται στο σβέρκο της κοινωνίας και στοχεύει στον θρυμματισμό της αξιοπρέπειας των κρατουμένων.
Τρία χρόνια μετά, στις 19 Οκτωβρίου, οι διώξεις των συμμετεχόντων στις εξεγέρσεις συνεχίζονται. Μετά την καταδίκη του Βαγγέλη Πάλη στη Λάρισα, το 2009, έρχεται η δίκη 23 κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός αγωνιστής των φυλακών Σπύρος Στρατούλης.
Μέσα στις συνθήκες της φυλακής όπου η ανθρώπινη ύπαρξη μπαίνει στην κρεατομηχανή της κρατικής εξουσίας η εξέγερση όχι μόνο έχει την κοινωνική νομιμοποίηση αλλά και αποτελεί τη μόνη απάντηση απέναντι στη σύνθλιψη.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους κρατούμενους και απαιτεί την παύση των διώξεων σε όσους αγωνίζονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 2007

ΑΡΧΕΙΟ