Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιτροπής Χανίων για τα δικαιώματα των κρατουμένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιτροπής Χανίων για τα δικαιώματα των κρατουμένων

(ομάδας του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών)


Σήμερα 5 Οκτώβρη του 2010 πληροφορηθήκαμε ότι στις δικαστικές φυλακές που προορίζονται για κράτηση 118-120 ατόμων, διαβιούν υπό απαράδεκτες συνθήκες 170 κρατούμενοι.

50 άτομα κοιμούνται στο πάτωμα, γεγονός που από μόνο του συνιστά παράβαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων όλων όσων κρατούνται στην φυλακή και πρόβλημα για τους υπαλλήλους της φυλακής.

Και άλλες φορές διαμαρτυρηθήκαμε για τις συνθήκες που επικρατούν στη δικαστική φυλακή Χανίων όπως και για τις συνθήκες κράτησης στις Ελληνικές φυλακές. Το κάνουμε και τώρα και αξιώνουμε μαζί με τους κρατούμενους να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της συγκεκριμένης φυλακής και των ελληνικών φυλακών γενικά.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή μας Θα επισκεφθεί την δικαστική φυλακή Χανίων, τον δικηγορικό σύλλογο και με διαβήματα στους αρμόδιους Θα εκδηλώσει την συμπαράστασή της στους κρατούμενους.

Στο χώρο του Στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπλάντζια) μαζεύουμε ρούχα και είδη ατομικής υγιεινής. Επιτροπή του Στεκιού θα επισκεφθεί τις φυλακές την Παρασκευή 8/10 και θα τα παραδώσει.


--

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

E-mail: stekichania@gmail.com

Web: www.stekichania.gr

ΑΡΧΕΙΟ