Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Και 3η απόπειρα αυτοκτονίας στις φυλακές Κασσαβέτειας

Ελευθεροτυπία, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Έντυπη Έκδοση

Τρίτη απόπειρα αυτοκτονίας μέσα σε μία εβδομάδα έγινε στις φυλακές της Κασσαβέτειας.


Μετά την περίπτωση του Ρουμάνου, προ οκταημέρου, δύο ακόμη απόπειρες αυτοκτονίας -ενός 27χρονου Παλαιστίνιου και ενός 22χρονου Σομαλού που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου- έγιναν τις περασμένες Δευτέρα και Τρίτη στο κατάστημα κράτησης της Κασσαβέτειας Μαγνησίας.
Τις δύο νέες απόπειρες καταγγέλλει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Φυλακισμένων από την Αθήνα, η οποία ετοιμάζει δικαστικές παρεμβάσεις και για τις δύο περιπτώσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, ο 27χρονος Παλαιστίνιος κρεμάστηκε με τα σεντόνια και μόνο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συγκρατουμένων του σώθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε και επέστρεψε στην Κασσαβέτεια.
Την επόμενη μέρα έγινε η απόπειρα αυτοκτονίας, με τον ίδιο τρόπο, του μόλις 22 χρόνων κρατουμένου από τη Σομαλία, ο οποίος σώθηκε και πάλι χάρη στους συγκρατούμενους που τον αντιλήφθηκαν και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων σημειώνει ότι ο Παλαιστίνιος κρατούμενος είναι χαρακτηρισμένος πρόσφυγας από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, κάτι που δεν του αναγνωρίζεται εδώ, γι' αυτό και κρατείται.
Α. ΦΩΚ.

ΑΡΧΕΙΟ