Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Στην Εντατική ο Βαγγέλης Πάλλης ύστερα από σοβαρό τραυματισμό.


Στην Εντατική ο Βαγγέλης Πάλλης ύστερα από σοβαρό τραυματισμό.
Καλή δύναμη Βαγγέλη


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010,

Ο Βαγγέλης Πάλλης είναι γνωστός για τους αγώνες του μέσα στη φυλακή για την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του και η μεταφορά του στην Εντατική μονάδα του νοσοκομείου Τρικάλων μας θορύβησε, μας συγκλόνισε. Όλες και όλοι εμείς από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων ευχόμαστε στο Βαγγέλη καλή ανάρρωση και γρήγορα να βρεθεί ξανά στις επάλξεις.
Όμως, ο σοβαρός τραυματισμός του Βαγγέλη Πάλλη, ενός ανθρώπου που το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη, το θάρρος και η αξιοπρέπεια φέρνει για πολλοστή φορά στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές. Και μάλλον είναι πλεονασμός αν τονίσουμε ότι αυτή η κατάσταση, αυτή η πραγματικότητα, οδηγεί σε αδιέξοδα και απελπισία. Ειδικά στις φυλακές Τρικάλων η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Άλλωστε δεν έχει περάσει καιρός από την απεργία πείνας που πραγματοποίησαν οι έγκλειστοι των φυλακών Τρικάλων.
Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις οι κρατούμενοι τίποτα δεν έχει αλλάξει στη συγκεκριμένη φυλακή. Η αυθαιρεσία και η βαρβαρότητα βασιλεύουν. Η ανθρωπιά είναι και αυτή έγκλειστη, φυλακισμένη σε υπόγεια κελιά. Το ίδιο και το δικαίωμα στην ελευθερία, καταπατώντας το νόμο και απορρίπτοντας άδειες -παρότι πληρούνται οι προϋποθέσεις- στη πλειοψηφία των κρατουμένων και κυρίως σε όσους δεν έχουν συμβιβαστεί με την αναλγησία του συστήματος και αντιστέκονται.
Αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία του Βαγγέλη. Καλή δύναμη και να βγεις για άλλη μία φορά νικητής.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ