Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ

Σήμερα το πρωί 15 τουλάχιστον κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών ξυλοκοπήθηκαν άγρια από δυνάμεις των ΜΑΤ που πραγματοποίησαν έφοδο έπειτα από εντολή του εισαγγελέα. Παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές επεμβάσεις της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ίδια τη φυλακή, έπειτα από πολλές καταγγελίες κρατουμένων, μαθαίνουμε πως η Διεύθυνση της φυλακής εξακολουθεί να αρνείται τη μεταφορά τραυματιών στο νιοσοκομείο, κάνοντας μάλιστα λόγο για αυτοτραυματισμούς!

Η τραμπούκικη έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των άοπλων κρατουμένων πραγματοποιήθηκε έπειτα από την απόφαση αλληλέγγυων συγρατούμενών του να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη μεταγωγή του κουρδικής καταγωγής Ασογιάν Νοντάρι, κατόχου ελληνικού διαβατηρίου, στον Κορυδαλλό προς απέλαση στη Ρωσία, που ζητά την έκδοσή του. Μεταγωγή ομολογουμένως «περίεργη», καθώς εκκρεμεί δικαστήριό του στη Θεσσαλονίκη στις 24/2, και καθώς ο Νοντάρι δικαιούται ασύλου.

Καταγγέλουμε την εγκληματική πρακτική της Εισαγγελίας, της Διεύθυνσης Φυλακών Διαβατών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να στέλνουν τα ΜΑΤ μέσα στις φυλακές με τη λογική «όποιον πάρει ο Χάρος» και προειδοποιούμε πως με αυτές τις μέθοδους αντιμετώπισης των κρατούμενων θα σπείρουν θύελλες.

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΣΟΓΙΑΝ ΝΟΝΤΑΡΙ

ΑΡΧΕΙΟ