Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οι ιδέες δεν φυλακίζονται Άμεση απελευθέρωση της κρατούμενης Γκιουλέρ Ζερέ
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009,

Τον Ιούνιο του 2009, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) επισκέφτηκε για 5η φορά τις Τούρκικες φυλακές, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο οι κρατούμενοι είναι θύματα βασανιστηρίων. Σύμφωνα με την έκθεση, η Τουρκία δεν έχει ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες, για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων ούτε για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ωστόσο θύμα της τούρκικης εκδικητικής πολιτικής εναντίον των πολιτικών κρατουμένων, είναι και η Γκιουλέρ Ζερέ, η οποία κρατείται επί 14 χρόνια ως μέλος του DHKP-C (Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο). Η Γκιουλέρ Ζερέ, είναι καρκινοπαθής, στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά η τουρκική δικαιοσύνη της αρνείται την αποφυλάκιση, λόγω ανηκέστου βλάβης.
Ένα κύμα αλληλεγγύης έχει υψωθεί ανά τον κόσμο με κινητοποιήσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες. Ωστόσο η τούρκικη κυβέρνηση κωφεύει και εμμένει στην συνέχιση της κράτησής της. Οι νεκροί κρατούμενοι το 2008, έχουν φτάσει τους 130 και σε λίγο θα προστεθεί στη λίστα άλλο ένα όνομα. Θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση της κράτησής της, όπως και τη συνέχιση της κράτησης όλων των πολιτικών κρατουμένων. Τα «λευκά κελιά» της Τουρκίας αποτελούν τα φέρετρα κρατουμένων, που φυλακίστηκαν για τις πολιτικές τους ιδέες.
Τα χέρια της τουρκικής κυβέρνησης είναι βαμμένα με το αίμα εκατοντάδων αγωνιστών και αγωνιστριών. Οι θάνατοι των κρατουμένων είναι πολιτική απόφαση της φασιστικής κυβέρνησης.
Οι κρατικές δολοφονίες των κρατουμένων πρέπει να σταματήσουν. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της καρκινοπαθούς Γκιουλέρ Ζερέ και όλων των πολιτικών κρατουμένων. Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Απαιτούμε να σπάσει το άβατο των φυλακών και να τιμωρηθεί η κυβέρνηση για τις δολοφονίες που έχει τελέσει.

ΑΡΧΕΙΟ