Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ελευθεροτυπία: Ιατροδικαστής: Από ηρωίνη ο θάνατος της κρατούμενης

Ελευθεροτυπία
Παρασκευή 10 Απριλίου 2009
Ιατροδικαστής: Από ηρωίνη ο θάνατος της κρατούμενης

Σε χρήση ναρκωτικών, και συγκεκριμένα ηρωίνης, αποδίδεται ο θάνατος της 41χρονης κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη, η οποία πέθανε εντελώς αβοήθητη στη διάρκεια της μεταγωγής της από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, στις 19 Μαρτίου.


Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης είπε ότι η κρατούμενη παρέμεινε για πολλή ώρα και πέθανε σε στάση οκλαδόν, κάτι που φάνηκε στο πρόσωπο της όπου είχε συγκεντρωθεί πολύ αίμα.


Τότε που έγινε γνωστό το περιστατικό, οι αστυνομικοί - συνοδοί είχαν αναφέρει ότι την άκουσαν να ροχαλίζει βαριά και το θεώρησαν φυσιολογικό. Κανείς όπως φαίνεται δεν πήγε κοντά της να δει αν ήταν καλά και μόνο το πρωί όταν άρχισαν να ετοιμάζονται για την αποβίβαση, διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρή. Το «ροχαλητό» ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος που δεν ανησύχησε τους συνοδούς, δεν προβλημάτισε καν.


Αλλοι κρατούμενοι είχαν αναφέρει ότι ήταν δεμένη με χειροπέδες, όμως οι αστυνομικοί το αρνούνται. Η κρατούμενη, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, έκανε χρήση ηρωίνης από τη μύτη, πιθανότατα στην τουαλέτα του πλοίου. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, σε μια ραφή του παντελονιού της βρέθηκαν δύο μικρές κρύπτες όπου είχε κρύψει το ναρκωτικό που τη σκότωσε.


Ο κ. Μιχαλοδημητράκης ανέφερε ότι η Κ. Γκουλιώνη είχε επίσης στένωση μιας αρτηρίας της καρδιάς, αλλά ο θάνατός της δεν οφείλεται σε αυτή την αιτία. Η 41χρονη κρατούμενη εξέτιε ποινή έξι ετών για υπόθεση ναρκωτικών και δύο μήνες πριν από το θάνατό της είχε καταγγείλει δημόσια το εξευτελιστικό καθεστώς της κολπικής εξέτασης μέσα στη φυλακή Θηβών, στο πλαίσιο των ελέγχων για τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.


http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=34062

ΑΡΧΕΙΟ