Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 22 μέρες απεργός πείνας για να αποφυλακιστεί

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Μ.Δ.
19/03/2009
22 μέρες απεργός πείνας για να αποφυλακιστεί

Να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ζητάει ο Νίκος Τσουβαλάκης που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και σήμερα συμπληρώνει είκοσι δύο ημέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος «για την άδικη και αυστηρή προσωρινή κράτησή του».

Μέσω των δικηγόρων του, κατέθεσε -προς τον ανακριτή του 6ου τακτικού τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών- αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης. Στην αίτηση χαρακτηρίζει δυσανάλογο το μέτρο της προσωρινής κράτησης σε σχέση με τα αδικήματα που φέρεται ότι τέλεσε. Σημειώνει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επιδεινώνεται με την παράταση της κράτησής του στη φυλακή. Πάσχει, αναφέρει, από ιδιοπαθή αρτηριακή υπέρταση και δυσλιπιδαιμία, παρακολουθείται από το 2001 μέχρι σήμερα στο «Τζάνειο» του Πειραιά και του χορηγείται σχετική φαρμακευτική αγωγή. Και επειδή «δεν είναι ύποπτος φυγής, έχει γνωστή διαμονή και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων», ζητάει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο αδελφός του Θεόδωρος μιλώντας στην «Ε» λέει: «Στις 29 Δεκεμβρίου ο 6ος τακτικός ανακριτής προφυλάκισε στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος. Για τις ίδιες πράξεις εμένα με άφησε ελεύθερο για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους. Τα αδικήματα που διαπράξαμε είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα (κλοπή δύο φορητών υπολογιστών από το κατάστημα "Πλαίσιο"). Τα υπόλοιπα που μας φορτώνουν είναι χαλκευμένες κατηγορίες. Η ζωή του Νίκου κινδυνεύει άμεσα με τα προβλήματα υγείας που έχει. Εχασε ήδη 15 κιλά και η βιολογική του φθορά είναι δεδομένη. Πριν είναι αργά ζητάμε την αποφυλάκισή του».

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=45800468

ΑΡΧΕΙΟ