Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Στο πλευρό των υπαρκτών αγώνων / Κείμενο – Προβοκάτσια κυκλοφορεί εντός και εκτός φυλακών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Δελτίο Τύπου
Στο πλευρό των υπαρκτών αγώνων
Κείμενο –Προβοκάτσια κυκλοφορεί εντός και εκτός φυλακών

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2008

Το προηγούμενο διάστημα, χιλιάδες κρατούμενοι και κρατούμενες έδωσαν ηρωική μάχη με απόλυτη αξιοπρέπεια, σύνεση και αποφασιστικότητα. Ο αγώνας τους αυτός αναγνωρίστηκε ευρύτερα.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, κυκλοφορεί κείμενο, εντός και εκτός φυλακών, με την υπογραφή «Επιτροπές Κρατουμένων», το οποίο, βρίθει παραληρηματικών απειλητικών μηνυμάτων και που καμία σχέση δεν έχει με τους αγωνιζόμενους κρατούμενους τις απόψεις και τις ανάγκες τους και φυσικά με το κίνημα αλληλεγγύης.

Οι συντάκτες και οι εμπνευστές του κειμένου, όποιοι και αν είναι αυτοί, φαίνεται, ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη, την ανοιχτή - συλλογική αντίληψη και πρακτική που έχουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Το κείμενο αυτό αποτελεί προβοκατόρικη ενέργεια καθώς διευκολύνει τα σχέδια όσων επιδιώκουν απόλυτη σιγή στη φυλακή και βήματα προς συντηρητικές κατευθύνσεις.

Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες, είναι οι μόνοι-ες που μπορούν να αποφασίσουν για το αν, πότε και πως, θα δώσουν την επόμενη μάχη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων θα συνεχίσει, μέσα σε αυτό το πνεύμα, να είναι σταθερά στο πλευρό των χιλιάδων κρατουμένων και στους υπαρκτούς αγώνες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες Πάνος Λάμπρου 6944 361139, Ιωάννα Δρόσου 6936514299

ΑΡΧΕΙΟ