Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

O δίκαιος αγώνας των κρατουμένων κλιμακώνεται με μαζικές απεργίες πείνας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Δελτίο Τύπου
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

O αγώνας των κρατουμένων κλιμακώνεται, καθώς πέρα από τους 8.000 που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου αποχή συσσιτίου, με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνονται και οι απεργίες πείνας μεταξύ των εγκλείστων.

Τα στοιχεία που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων κάνουν λόγο για 231 απεργούς πείνας στην Κομοτηνή, 230 στη Λάρισα, 77 στην Αλικαρνασσό, 33 στα Χανιά, 53 στη Χίο, 183 στη φυλακή ανηλίκων Αυλώνας, ενώ απεργία πείνας κάνουν και ανήλικοι των φυλακών Βόλου.

Τον αγώνα ψυχής των κρατουμένων ενάντια στη βαρβαρότητα του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος στηρίζουν και οι πολιτικοί κρατούμενοι της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού Α. Γιωτόπουλος, Κ. Καρατσώλης, Δ. Κουφοντίνας, Η. Κωστάρης, Β. Ξηρός, Σ. Ξηρός, Χ. Ξηρός, Π. Τσελέντης, Β. Τζωρτζάτος, οι οποίοι εκφράζουν στην αλληλεγγύη τους απέχοντας από συσσίτιο.

Σημαντική, ωστόσο, είναι και η συμπαράσταση που εκδηλώνουν για την κινητοποίηση των «κολασμένων» φορείς όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.ά., καθώς και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές συλλογικότητες.

ΑΡΧΕΙΟ