Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Συνάντηση Γραμματείας του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των κρατουμένων»

ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δελτίο Τύπου
03.11.2008


Η Γραμματεία του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, με τον εκπρόσωπο της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των κρατουμένων» και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που κυριαρχούν στις ελληνικές φυλακές.

Υπερπληθυσμός, με τέσσερις και πλέον κρατούμενους, στοιβαγμένους σε ατομικά κελιά, ανθυγιεινές συνθήκες κράτησης, σε συνδυασμό με έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, βία και καταστολή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στέρηση αδειών και ευεργετημάτων, είναι λίγα μόνο από τα προβλήματα που πρωταγωνιστούν στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα.

Με οδηγό την απελπισία τους και αψηφώντας τους διάφορους εκφοβισμούς, οι κρατούμενοι προχωρούν με τον πιο μαζικό τρόπο στην απεργία πείνας, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τα αιτήματα των κρατουμένων και τις κινητοποιήσεις τους και συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, στις 10 Νοεμβρίου στα Προπύλαια, με τους: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Φοίβο Δεληβοριά, Μανώλη Φάμελο, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Locomondo (unplugged), Ζωρζ Πιλαλί, Magic de Spell κ.α., η οποία οργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων».

Παλεύουμε για την τήρηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και συμμετέχουμε στην καμπάνια συλλογής υπογραφών, μέσω των οργανώσεών μας, για την ενίσχυση και την επέκταση της κινητοποίησης αυτής.

http://www.pasok.gr/portal/gr/3/68789/7/7/1/showdoc.html

ΑΡΧΕΙΟ