Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

«Λύση τα κέντρα απεξάρτησης»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/11/2008
ΔΙΑΒΑΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη δημιουργία περισσότερων κέντρων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης πρώην κρατουμένων αντί καινούργιων σωφρονιστικών καταστημάτων προτείνουν ως λύση για την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Το βασικότερο από τα συνολικά οκτώ αιτήματα του υπομνήματός τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης αφορά την κατάργηση των εξοντωτικών ποινών, ειδικά για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών που αποτελούν το 40% των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές.

Καταγγέλλουν τους δικαστές που βάζουν χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών μέσα στο «ίδιο τσουβάλι», δίνοντας το παρακάτω παράδειγμα: Δικαστήριο (δεν αναφέρουν ποιο) καταδίκασε, στις 5 Νοεμβρίου, τρεις νέους, κάτω των 23 χρόνων, με ποινές δύο, τεσσάρων και επτά χρόνων, επειδή κατείχαν όλοι μαζί 145 γραμμάρια χασίς. Και επέβαλε 10 χρόνια κάθειρξη σε άλλον χρήστη που κατείχε ένα γραμμάριο κοκαΐνη.

Από την άλλη, όπως αναφέρουν, το ίδιο δικαστήριο με την ίδια σύνθεση δικαστών καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη, με αναστολή, τον κάτοχο μισού κιλού ηρωίνης, μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών χαπιών και κοκαΐνης.

«Μαζί με τους κρατούμενους ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, που οργανώνει ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Δευτέρα μετά τις εννιά το βράδυ, στο στέκι της οδού Μακρυγιάννη 17, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=35425088

ΑΡΧΕΙΟ