Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Απεργία πείνας και αποχή συσσιτίου ξεκινάνε οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Απεργία πείνας και αποχή συσσιτίου ξεκινάνε οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Οι ελληνικές φυλακές, έχουν γίνει αβάσταχτες για τους 13.000 κρατούμενους που ζουν σε αυτά τα κολαστήρια. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά πεθαίνουν κρατούμενοι, κακοποιούνται από το σωφρονιστικό σύστημα, αντιμετωπίζουν εκδικητικές και αυστηρές ποινές, αναγκάζονται να ζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης, και οι μόνες απαντήσεις στις διαμαρτυρίες τους, είναι υποσχέσεις.

Οι Κρατούμενοι στις Ελληνικές Φυλακές, χορτασμένοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις των τελευταίων δέκα χρόνων, έχουν κοινοποιήσει μία σειρά από 16 αιτήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στους αρμόδιους για το σωφρονιστικό σύστημα, στα οποία προαναγγέλλει ότι στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, θα κατέβουν σε αποχή συσσιτίου και σε απεργία πείνας.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί σε Συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στις ελληνικές φυλακές και για τις αποφάσεις των κρατουμένων όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους (πότε θα ξεκινήσει η αποχή συσσιτίου και η απεργία πείνας – σε πόσες φυλακές – πόσοι κρατούμενοι, με ποια ακριβώς αιτήματα κ.λ.π.) αλλά και για τις κινήσεις που θα κάνει η Πρωτοβουλία, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγώνες τους.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Πάνος Λάμπρου (6944361139), Ιωάννα Δρόσου (6396514299)

ΑΡΧΕΙΟ