Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Yπόμνημα κρατουμένων των φυλακών Τρικάλων

Υπόμνημα προς τον διευθυντή και το συμβούλιο της Κλειστής Φυλακής Τρικάλων.
Να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι των Φυλακών Τρικάλων απαιτούμε να εγκρίνετε τα παρακάτω αιτήματά μας.

1. Δυνατότητα απόκτησης δορυφορικών καναλιών με δικά μας έξοδα, όπως επίσης και η χρήση mp3, λόγω της θέσης της φυλακής οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι περιορισμένοι.

2. Απόκτηση περισσοτέρων ειδών μαναβικής και όχι επιλεγμένων προϊόντων για λόγους μεγέθους ή βάρους.

3. Σκεύη μαγειρικής, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ετοιμάζουμε μόνοι μας το φαγητό γιατί σε αρκετές περιπτώσεις το συσσίτιο της υπηρεσίας είναι σε άθλια κατάσταση.

4. Καλύτερη αντιμετώπιση από το συμβούλιο αδειών της φυλακής. Να μην ενεργεί με καχυποψία και εκδικητικότητα. Να δίνονται άδειες σε όσους δικαιούνται χωρίς προσχηματικές απορρίψεις.

5. Κάθε κρατούμενος που μετάγεται για δικαστήριο ή που παίρνει άδεια να επιστρέφει στο κελί που διέμενε και όχι να βρίσκει το κρεβάτι του κατειλημένο.

6. Καλύτερη και ουσιαστική ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένουμε 3,4 μήνες μέχρι να εξεταστούμε από γιατρό.

7. Δημιουργία καφενείου σε κάθε πτέρυγα. Παρ΄όλες τις υποσχέσεις εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

8. Να ενεργοποιηθεί άμεσα η βιβλιοθήκη της φυλακής και να δημιουργηθούν συνεργεία (πχ ξυλουργείο) όπως και στις παλιές φυλακές Τρικάλων, ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε δημιουργικά τον ελέυθερο χρόνο μας.

9. Επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σε τακτική βάση χρήσιμα για την επανένταξή μας. (πχ ηλεκτρονικοί υπολογιστές)

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα αιτήματά μας είναι απλά και ανθρώπινα. Όπως ορίζει ο νόμος η ποινή μας είναι η στέρηση της ελευθερίας μας και μόνο, και όχι η στέρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ευελπιστούμε ότι θα εξετάσεται με ενδιαφέρον τα αιτήματά μας, γιατί έχουμε κουραστεί να εφαρμόζεται ο νόμος πάντα εναντίον μας και ποτέ υπέρ μας. Δίνουμε διορία 10 ημερών για να μας γνωστοποιήσετε τις σκέψεις και τις προθέσεις σας. Σε περίπτωση που δεν εγκριθούν τα αιτήματά μας θα προχωρήσουμε σε αποχή συσσιτίου (από 15/09) και σε πιο δυνατές κινητοποιήσεις στη συνέχεια αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από μέρους σας.

ΑΡΧΕΙΟ