Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους


Πριν 4 χρόνια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο των Πολιτικών Κρατούμενων στην πόλη Donostia της χώρας των Βάσκων καθιερώθηκε η 17 Απρίλη ως Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους.

Ως πράξη αλληλεγγύης σε όλους τους έλληνες Πολιτικούς Κρατούμενους (για υποθέσεις ΕΟ17Ν και ΕΛΑ αλλά και τους αναρχικούς/αντιεξουσιαστές) καλούμε σε συγκέντρωση πληροφόρησης και αλληλεγγύης την Πέμπτη 17 Απρίλη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Μετάφραση της Ανακοίνωσης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Αλληλεγγύη στους Πολιτικούς Κρατούμενους KALERA:

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το Διεθνές Συνέδριο Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους που πραγματοποιήθηκε στην Ντονόστια (σχολιο μτφρ: πόλη στη χώρα των Βάσκων.). Εκεί, άτομα και οργανώσεις αλληλέγγυες στους πολιτικούς κρατούμενους που βιωνουν την εκδικητικότητα και ενάντια στην καταστολή και την καταπίεση, αποφάσισαν να αναπτύξουν στρατηγικές για τη βελτίωση της επικοινωνίας μας και την έναρξη κοινών πρωτοβουλιών ενημέρωσης και δράσεων. Μία από τις αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν η επιλογή της 17ης Απριλίου ως Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους. Η κίνηση αυτή διατηρεί μέχρι και σήμερα τη σημασία της.

Αντιμετωπίζουμε σήμερα την εμμονή κυβερνήσεων διαφόρων χωρών με την καταστολή, εφαρμόζοντας μέτρα που περιορίζουν όλο και περισσότερο τα δικαιώματά και τις ελευθερίες του κόσμου, εντατικοποιημένες πρακτικές όπως τα βασανιστήρια, η απομόνωση, ακόμα και η φυσική εξόντωση των πολιτικών αντιφρονούντων.Είναι σαφέστατη η επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων που υπομένουν τα αντίποινα του κράτους για την πολιτική ανυπακοή τους, σε διάφορες εγκαταστάσεις κράτησης και σωφρονισμού. Για τον ίδιο λόγο έχουν αυξηθεί και οι περιπτώσεις ποινικοποίησης οργανώσεων που καταγγέλουν την καταστολή και στέκονται αλληλέγγυες στους πολιτικούς κρατούμενους.

Έτσι λοιπόν, οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτικών κρατούμενων στην Τουρκία, τα μέτρα για την ποινικοποίηση των δράσεων διαμαρτυρίας των Μαπούτσε, η χρήση πολεμικών μηχανισμών εναντίων τρίτων χωρών από τη ναρκο-κυβέρνηση της Κολομβίας, η επέκταση του 'αντι'τρομοκρατικού' αγώνα έτσι ώστε να περιλαμβάνει και νόμιμους πολιτικούς σχηματισμούς και αντιφρονούντες στην Καταλονία, τη Μαδρίτη και την Ιταλία, η δημιουργία δραστικών μέτρων των ΗΠΑ που εναντιώνονται στη διεθνή νομοθεσία και το σεβασμό στην εθνική κυριαρχία τρίτων χωρών και δημιουργία νέων, εκτός νόμου, χώρων, όπως το Γκουαντάναμο και οι κρυφές πτήσεις με κρατούμενους που στερούνται κάθε δικαίωμά τους, η εφαρμογή νέων μέτρων προφυλάκισης και η επ 'αόριστον επιμήκυνση των ποινών στην Ισπανία και τη Γαλλία, η συνεχής καταστολή στη Σαχάρα ή οι επιθέσεις του στρατού σε πολιτικές οργανώσεις και πολίτες στην Παλαιστίνη, η ποινικοποίηση όσων στέκονται αλληλέγγυοι με το λαό των Βάσκων, ο οποίος υφίσταται τα αντίποινα στο Βάσκικο περιεχόμενο...

Ας κάνουμε τη 17η Απριλίου μέρα για να δώσουμε φωνή σε αυτές τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς, να δημιουργήσουμε έναν συλλογικό χώρο για τη δημιουργία κοινής στρατηγικής, ένα συμπαγές τείχος απέναντι στα μέτρα αυτά που περιορίζουν τα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας, έναν τόπο συνάντησης για την αντίσταση στην καταστολή. Σας καλούμε ξανά να δουλέψουμε για τους στόχους αυτούς, και να βρούμε ο ένας τον άλλον, να υψώσουμε τη σημαία της αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.
Υποφέρουν την παγκοσμιοποιημένη καταστολή. Ας παγκοσμιοποιήσουμε τη θέληση και την ελπίδα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ KALERA contact@kalera.org http://www.kalera.org/

ΑΡΧΕΙΟ