Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Στάση 60 κρατουμένων στις φυλακές της Κέρκυρας

www.in.gr
10/04/08
Σε επιφυλακή οι Αρχές

Λεζάντα φωτογραφίας: Η κεντρική πύλη των φυλακών της Κέρκυρας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις της Κέρκυρας, καθώς εξήντα κρατούμενοι στις φυλακές του νησιού αρνούνταν από χθες το απόγευμα να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης.

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι σε κάθε κελί ζουν τέσσερα με πέντε άτομα, συνολικού μεγέθους 4 τετραγωνικών μέτρων το καθένα και ότι κοιμούνται στο πάτωμα. Οι κρατούμενοι ανέβηκαν στην ταράτσα χρησιμοποιώντας σεντόνια και κουβέρτες.

Στις φυλακές μετέβη η εισαγγελέας Πρωτοδικών, συνοδευόμενη από τον αστυνομικό διευθυντή Κέρκυρας με στόχο να πείσει τους κρατούμενους να κατέβουν από την ταράτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, ομάδα κρατουμένων πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα εντός της ημέρας.

Τα σχολεία που βρίσκονται απέναντι από τις φυλακές παρέμειναν κλειστά την Πέμπτη.

Το σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα από τους Αγγλους, τα τελευταία δύο χρόνια έχει τύχει μια σειράς επισκευαστικών εργασιών, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη και γι αυτό 4 από τις 10 ακτίνες των φυλακών δεν λειτουργούν.

Newsroom ΔΟΛ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=889984&lngDtrID=244

ΑΡΧΕΙΟ