Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Μήνυμα των πολιτικών κρατούμενων της 6ης (ειδικής) πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού

Μήνυμα των πολιτικών κρατούμενων της 6ης (ειδικής) πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού στη συγκέντρωση για τη Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους (Αθήνα, Προπύλαια, 17/4/2008).

Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωσή σας, αυτή την ανοιξιάτικη μέρα, της 17 Απρίλη, τη Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους. Της αλληλεγγύης όσων αγωνίζονται για έναν άλλο κόσμο, μʼ αυτούς που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στον αγώνα για νʼ αλλάξει ο κόσμος.

Σήμερα, αυτή τη δίσεκτη εποχή, που παγκοσμιοποιείται η εκμετάλλευση και η φτώχεια, ο φόβος και η καταστολή, την εποχή που προελαύνει η βαρβαρότητα, την εποχή των Γκουαντάναμο και των Αμπού Γκράιμπ, των μυστικών φυλακών της CIA και της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων, των ειδικών συνθηκών φυλάκισης των πολιτικών κρατούμενων στην απομόνωση, την εποχή της περιστολής κατακτήσεων, δικαιωμάτων και ελευθεριών, η καθιέρωση της 17ης Απρίλη ως μέρας διεθνούς αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους είναι μια απάντηση στην σιωπή, μια κίνηση ελπίδας, μια πράξη αντίστασης και αγώνα.

Σημαίνει ότι το κίνημα δεν ξεχνά τους φυλακισμένους του, δεν ξεχνά το παρελθόν, τις ρίζες, την συνέχειά του και τους βασικούς του σκοπούς. Δεν ξεχνά το κομμάτι της ιστορίας του που αντιπροσωπεύουν οι πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν ξεχνά ότι ο αγώνας είναι μαζί κοινωνικός και πολιτικός, μαζί εθνικός και διεθνής.

Χαιρετίζουμε όσους συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ.
Χαιρετίζουμε όσους συγκεντρώθηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου.
Χαιρετίζουμε τους πολιτικούς κρατούμενους όπου Γης.

Σήμερα, τα κελιά μέσα στα οποία τα παγκόσμια αφεντικά και οι κατά τόπους υπηρέτες τους φυλακίζουν τους κοινωνικούς και πολιτικούς τους αντιπάλους, απλώνουν, μεγαλώνουν, γειτονεύουν με τα κελιά των Βάσκων αγωνιστών, των Γάλλων, των Ιταλών, των Τούρκων, των Κούρδων, των Μεξικανών, των Μαπούτσε, των Κολομβιανών, των Περουβιάνων, των Ιρακινών, των Λιβανέζων, των Παλαιστίνιων, των αγωνιστών όπου Γης.

Είμαστε μαζί τους και μαζί σας. Δίπλα τους και δίπλα σας. Στον αγώνα για ένα κόσμο δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Για να αντιτάξουμε στην παγκοσμιοποίηση της καταστολής και της καταπίεσης την παγκοσμιοποίηση της αντίστασης, του αγώνα, της ελπίδας.

Πολιτικοί Κατούμενοι της 6ης (ειδικής) πτέρυγας
Φυλακές Κορυδαλλού
17 Απρίλη 2008

http://kratoumenoi.ath.cx/node/227

ΑΡΧΕΙΟ