Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Απεργός πείνας σε απομόνωση στις γυναικείες φυλακές

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Σε απεργία πείνας από τις 11 Φεβρουαρίου και από σήμερα σε απεργία δίψας, βρίσκεται η κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού Σοφία Καρνή. Η Σοφία κρατείται στις φυλακές εδώ και δεκαπέντε χρόνια, με βαρύτατες παθήσεις, (πολυομελίτιδα, ημιπληγία, κακοήθης διαβήτης, οστεοπόρωση, αφαίρεση λόγω καρκίνου των γενετικών οργάνων, άσθμα, βαριάς μορφή μελαγχολία) αλλά η διεύθυνση των φυλακών της στερεί ακόμα και την πενθήμερη άδεια, παρότι πλησιάζει η στιγμή της αποφυλάκισής της καθώς συμπληρώνει τα 2/3 της ποινής της.

Το παράδοξο και φυσικά ανάλγητο είναι ότι η Σοφία Καρνή, μητέρα ενός παιδιού, και με μοναδική συμπαραστάτη της τη μητέρα της Στέλλα, βρίσκεται σε χώρο απομόνωσης με μοναδικό «έπιπλο» ένα στρώμα.

Η ζωή της Σοφίας κρέμεται από μια κλωστή. Θεωρούμε απαράδεκτη την τιμωρητική λογική και πρακτική του «σωφρονιστικού συστήματος» που εξαντλεί όλη του την αυταρχική εξουσία σε ένα ανυπεράσπιστο και πολλαπλά σωματικά και ψυχικά, πλάσμα.

Επειδή πρόσφατα, πέθανε μέσα στην απομόνωση, η Άννα Πετρίδη, επίσης κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, δηλώνουμε ότι θα θεωρήσουμε υπεύθυνο το Συμβούλιο της Φυλακής για ό,τι συμβεί στη Σοφία Καρνή.

ΑΡΧΕΙΟ