Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Γράφουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων στα παλιά τους τα υποδήματα (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Σήμερα Παρασκευή περιμέναμε να έχουμε κοντά μας τον κρατούμενο Παναγιώτη Γεωργιάδη, ο οποίος θα έπαιρνε με δικαστική απόφαση τη δεύτερη πενθήμερη άδειά του. Το πρωί πήγε στο Νοσοκομείο των Φυλακών ο δικηγόρος του Π. Λυμπέρης ζητώντας να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου. Προς «έκπληξη» όλων η διευθύντρια κυρία Τσιλζίζογλου αρνήθηκε να την εκτελέσει.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος του Παναγιώτη Γεωργιάδη βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού για να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος και άρνηση εκτέλεσης δικαστικής απόφασης. Περιττό να σημειώσουμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να μην υπάρξει η διαδικασία του αυτοφώρου και να μη συλληφθούν οι υπεύθυνοι της απαράδεκτης και αυθαίρετης αυτής απόφασης.

Καταγγέλλουμε τη νέα εκδικητική απόφαση του συμβουλίου της φυλακής, που παίρνει τη μορφή «βεντέτας» εναντίον του αγωνιστή κρατούμενου Π. Γεωργιάδη.

Καταγγέλλουμε το κύμα τρομοκρατίας μέσα στις φυλακές, τις απαγορεύσεις, τα πειθαρχικά, τους ξυλοδαρμούς.

Τις μέρες μάλιστα, αυτές, κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών μας κατήγγειλαν άγριους ξυλοδαρμούς και περίεργες «εξαφανίσεις» κρατουμένων.

Αντί, λοιπόν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης να καλύπτει τη βαναυσότητα των δεσμοφυλάκων, καλά θα κάνει να επισκεφθεί τις ελληνικές φυλακές για να δει από κοντά το σύγχρονο εξπρές του μεσονυχτίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6936514299 (Ιωάννα Δρόσου)

ΑΡΧΕΙΟ