Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Μήνυση δύο γυναικών σε βάρος αστυνομικού για ξυλοδαρμό

ΕΠΟΧΗ
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008
Σοφοκλής Βασιλειάδης
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τον άγριο ξυλοδαρμό τους από αστυνομικό του Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μας κατήγγειλαν δύο συμπολίτισσές μας, η Άλμα Πότση, 34 ετών, ιδιωτική υπάλληλος και η αδελφή της, Μανουσάκε Χάσα, 30 ετών, επίσης ιδιωτική υπάλληλος. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, στις 11 του Φλεβάρη και περί τις 8 μ.μ.

Νωρίτερα, η κ. Πότση και ο 15χρονος γιος της, καθώς μετακινούνταν με λεωφορείο της γραμμής 904 του Πειραιά, είχαν συλληφθεί από ελεγκτές της ΕΘΕΛ χωρίς εισιτήριο. Επειδή η κ. Πότση δεν είχε χρήματα να πληρώσει το πρόστιμο, οι ελεγκτές, αφού ταλαιπώρησαν αυτήν και τον γιο της αναγκάζοντάς τους να εκτελέσουν ολόκληρο το δρομολόγιο χωρίς να υπάρχει λόγος και εμπαίζοντάς τους, τους οδήγησαν στο Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου.

Εκεί και παρουσία της αξιωματικού υπηρεσίας ένας αστυνομικός απευθύνθηκε με σκαιό τρόπο αρχικά στον 15χρονο και στη συνέχεια στην κ. Πότση, λέγοντάς της ότι “εδώ δεν είναι Αλβανία να κυκλοφορείς με κάρα χωρίς εισιτήριο”. Στη συνέχεια, παρουσία πλέον και της αδελφής της κ. Πότση, κ. Μανουσάκε Χάσα, η οποία είχε φτάσει εκεί ειδοποιημένη, ο εν λόγω αστυνομικός αποπειράθηκε να χαστουκίσει την κ. Πότση. Η κ. Χάσα παρενέβη και τότε αυτός άρχισε να τη χτυπά σέρνοντάς την προς το ασανσέρ προκειμένου να τη βγάλει από το αστυνομικό τμήμα. Όταν εκείνη ξέφυγε και άρχισε να κατεβαίνει τη σκάλα αυτός την ακολούθησε μέχρι κάτω χτυπώντας την. Στη συνέχεια ανέβηκε ξανά στον 3ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο αξιωματικού υπηρεσίας και, μαινόμενος, επιτέθηκε στην κ. Πότση, βοηθούμενος αυτή τη φορά από συναδέλφους του, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο αριστερό μάτι, όπως διαπιστώσαμε από την επαφή που είχαμε μαζί της.

Οι πολλές προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με τον διοικητή του Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου, κ. Κοτρώτσο, αστυνομικό υποδιευθυντή, απέβησαν άκαρπες ενώ ο υπεύθυνος τύπου, κ. Καλέσογλου, δεν είχε υπ΄ όψιν του το περιστατικό και δεν σχολίασε τη σχετική καταγγελία.

Οι καταγγέλλουσες έχουν ήδη καταθέσει μήνυση κατά του αστυνομικού, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, στην αρμόδια δικαστική αρχή.

www.epohi.gr

ΑΡΧΕΙΟ