Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Αποχή συσσιτίου στα Τρίκαλα για τον Πάλλη

Το παρακάτω κείμενο έχει αποσταλεί στον υπουργό ( όπως μας ενημέρωσαν οι κρατούμενοι)

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΠΑΛΛΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Εδώ και μερικούς μήνες, ύστερα από τη λήξη των μαζικών διαμαρτυριών που έλαβαν χώρα στα σωφρονιστικά καταστήματα της ελληνικής επικράτειας, κάποια αρρωστημένα μυαλά του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν βάλει στο στόχαστρό τους, επιδεικνύοντας την εκδικητική τους λογική και λειτουργία, ένα πρόσωπο που τα τελευταία χρόνια έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και αλλαγές στη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος με αποκλειστικό σκοπό την ψυχική σωματική και διανοητική εξόντωση τους. Στη νοσηρή τους προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα και να τον τρομοκρατήσουν έχουν χρησιμοποιήσει όσα βρώμικα εργαλεία έχουν στη διάθεσή τους καλυπτόμενοι πάντα πίσω από έναν διάτρητο και αραχνοΰφαντο μανδύα νομιμότητας.

Οι μεταγωγές του είναι αλλεπάλληλες μεταφέροντάς τον από φυλακή σε φυλακή ανά δεκαπέντε μέρες, διαδικασίες που μόνο ταλαιπωρία και φθορά μπορεί να σημαίνουν για έναν κρατούμενο. Αναφέρονται ενδεικτικά οι «ξεναγήσεις» του στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, της Χίου, της Κω, ενώ πρόσφατα κατέληξε στην Κόρινθο.

Όμως τα κατάπτυστα ένστικτα και η αχαλίνωτη πείνα τους να τον δουν να υποκύπτει και να οπισθοχωρεί ή να επαναπροσδιορίζει την ευγενή στάση του απέναντι στο σωφρονιστικό σύστημα και τους «λειτουργούς» του, παρά τις απαγωγές-μεταγωγές που υπέστη από πάνοπλους φρουρούς με τα όπλα κολλημένα στο κεφάλι του, παρά τις στημένες πειθαρχικές ποινές που του επέβαλαν, δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα νʼ «αναβαθμίσουν» τις πρακτικές που ακολουθούσαν μέχρι τώρα.

Στις 7/12 του 2007, οι σωφρονιστική υπηρεσία της φυλακής Κορίνθου προέβη σύσσωμη στον άνανδρο και βαρύτατο ξυλοδαρμό του, με την ενθάρρυνση (;), συγκατάθεση (;), ένοχη άγνοια (;) κάποιων, δύο μέρες μετά την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ της διεύθυνσης και των κρατουμένων με θέμα τις συνθήκες διαβίωσης στο εν λόγω κατάστημα. Ο ίδιος μάλιστα εισήχθη στο νοσοκομείο Κορίνθου για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του και έκτοτε κρατείται στο πειθαρχείο της φυλακής.

Αν νομίζουν ότι εμείς οι υπόλοιποι φίλοι και συγκρατούμενοι του Ευάγγελου Πάλλη θα τον αφήσουμε μόνο και απροστάτευτο στις άγριες ορέξεις διαφόρων ανδρείκελων, στις ραδιούργες και ελεεινές μεθόδους τους, που θυμίζουν άλλες δεκαετίες, για τις οποίες δόθηκαν αγώνες και πολλοί από μας υπέφεραν στα μπουντρούμια των φυλακών ώστε να περάσουν ανεπιστρεπτί, τότε πλανούνται οικτρά και θα μας βρουν μπροστά τους.

Από σήμερα 10/12 2007, οι κρατούμενοι της φυλακής Τρικάλων στην πτέρυγα Β1 ως πρωταρχικό και ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης μας στο πρόσωπό του, αποφασίσαμε να απέχουμε από το συσσίτιο, απαιτώντας και αξιώνοντας τον άμεσο απεγκλωβισμό του από το πειθαρχείο, αλλά και την άμεση μεταγωγή του σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα καταδίκων, όπως άλλωστε αρμόζει και επιβάλλεται στην περίπτωσή του. Όσον αφορά τις ευθύνες που θα πρέπει νʼ αποδοθούν σε αυτούς που διέπραξαν μία τέτοια αποτρόπαια πράξη, όπως ο ξυλοδαρμός του αγωνιστή και συγκρατούμενου Β. Πάλλη και τις ελπίδες μας για απονομή δικαιοσύνης, δεν θα τις εναποθέσουμε στα χέρια κανενός ανάλγητου και αδιάφορου αρμοδίου για τέτοια θέματα. Εμείς απλώς διαβεβαιώνουμε κάποιους ότι έχει ο καιρός γυρίσματα…

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ Β1 ΑΚΤΙΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 10/12/2007

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=803256

ΑΡΧΕΙΟ