Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΡΙΖΑ - Παρέμβαση για φυλακές

Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το έλλειμμα δημοκρατίας στις φυλακές με αφορμή την «επέλαση» ανδρών της ασφάλειας των φυλακών στο κελί του κρατούμενου Παν. Γεωργιάδη, ύστερα από εντολή του διευθυντή, προκειμένου να κατάσχουν νόμιμα εκδιδόμενη εφημερίδα καθώς και έντυπα πολιτικού φορέα.

«Η απαγόρευση του διευθυντή των φυλακών και η κατάσχεση των εντύπων είναι παράνομη, προσκρούει στη λογική της ελευθερίας διακίνησης ιδεών και απόψεων και αντιβαίνει στο σκέλος του σωφρονισμού των εγκλείστων» τονίζει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ και καλεί τις Αρχές να συμμορφωθούν προς τις συστάσεις των διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων για τα ζητήματα σωφρονισμού, δημοκρατίας και κοινωνικής επανένταξης.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, συναντήθηκε με τα παιδιά του φυλακισμένου Παν. Γεωργιάδη, ο οποίος κρατείται επί 6 συνεχή χρόνια χωρίς να έχει πάρει καμία άδεια, ενώ το επισκεπτήριο ακόμη και με τα παιδιά του γίνεται μέσω του περίφημου διαχωριστικού παραπετάσματος και μέσω τηλεφώνου. Ο Αλ. Αλαβάνος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

*Αποχή από το συσσίτιο ξεκίνησαν κρατούμενοι της φυλακής Τρικάλων σε ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον συγκρατούμενό τους Β. Πάλλη. Καταγγέλλουν «κάποια αρρωστημένα μυαλά του υπουργείου Δικαιοσύνης», που εδώ και μήνες, ύστερα από τη λήξη των μαζικών διαμαρτυριών στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, έβαλαν στο στόχαστρό τους τον συγκεκριμένο κρατούμενο, που πρωταγωνίστησε στις εξεγέρσεις, επιδεικνύοντας την εκδικητική τους λογική και λειτουργία, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλουν τον άγριο ξυλοδαρμό του στις φυλακές Κορίνθου και τον εγκλεισμό του στο πειθαρχείο και μιλούν για απόπειρα φυσικής και ηθικής εξόντωσής του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2007

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=86990080

ΑΡΧΕΙΟ