Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Απαγορευμένο είδος τα εκλογικά φυλλάδια στη φυλακή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

21/12/2007

Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Πίσω ολοταχώς στο «μαύρο παρελθόν» του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας μάς γυρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το πειθαρχικό συμβούλιο του νοσοκομείου κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού θεωρεί «απαγορευμένα» και «παράνομα» είδη τα φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ, την εφημερίδα «Το Κελί» που εκδίδει η πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων, και την αφίσα του ΑΚΟΑ για το Πολυτεχνείο!

Για την κατοχή αυτού του «παράνομου» υλικού κρίθηκε ένοχος ο κρατούμενος Παν. Γεωργιάδης, στον οποίο το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε στις 19 Δεκεμβρίου την ποινή των δύο ετών με παράλληλη απομόνωση 20 ημερών!

Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος στερείται τα επόμενα δύο χρόνια όλα τα ευεργετήματα του νόμου, όπως άδειες και το δικαίωμα για εργασία, υφ' όρον απόλυση.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κανονισμός των φυλακών επιτρέπει την κατοχή πολιτικών εντύπων από τους κρατουμένους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μιλά για εξοντωτικές ποινές, τονίζοντας ότι έχουν εκτεθεί πλέον τόσο προσωπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης όσο και η κυβέρνηση στο σύνολό της, από την απαράδεκτη συμπεριφορά των οργάνων διοίκησης των φυλακών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό να παρέμβει και να διασώσει έστω και τώρα τα στοιχειώδη προσχήματα για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη!

Στο θέμα αναφέρθηκε στη Βουλή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης, καταγγέλλοντας το νέο κυνήγι μαγισσών που έχουν εξαπολύσει κάποιοι στις φυλακές, με στόχο την τρομοκράτηση όσων κρατουμένων επιδιώκουν να μιλήσουν ανοιχτά για τις συνθήκες κράτησης και για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων που γίνονται με την ανοχή (αν όχι την έγκριση) της πολιτείας. Ο κ. Κουράκης πρόσθεσε ότι «η πρακτική αυτή βρίσκει συμμάχους και εκτελεστικά όργανα μεταξύ κάποιων δικαστικών λειτουργών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ξεχνούν ότι δεν βρίσκονται εκεί μόνο για να τηρούν την τάξη, αλλά και για να διασφαλίζουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων».

Ο Παν. Γεωργιάδης, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, κρατείται στις φυλακές από το 2003. Οπως καταγγέλλει ο ίδιος, τα δικαιώματά του στη φυλακή έχουν κατ' επανάληψη καταπατηθεί.

Οπως αναφέρει η πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων, αρνείται να υποταχθεί στο καθεστώς σιωπής που επιχειρούν να του επιβάλουν, με αποτέλεσμα να υφίσταται συνεχείς διώξεις και στερήσεις δικαιωμάτων (π.χ. δεν του χορηγούν την άδεια που δικαιούται).

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=21.12.2007,id=80648160

ΑΡΧΕΙΟ