Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Δυο χρόνια επιπλέον ποινής για τον απεργό πείνας και δίψας Παναγιώτη Γεωργιάδη

Ο κρατούμενος συμπολίτης μας Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο οποίος κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, κλήθηκε στις 19-12-2007 από την οικεία Διεύθυνση να απολογηθεί. Ο λόγος για τον οποίον κλήθηκε ήταν ότι σε έλεγχο που είχε διενεργηθεί – με τραμπούκικο και τρομοκρατικό τρόπο – στο κελί του βρέθηκαν αντίτυπα της εφημερίδας της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων «Το Κελί», μία αφίσα της Α.Κ.Ο.Α. και μία προκήρυξη της Ομάδας Κρατουμένων του Συ.Ριζ.Α. Έντυπα, που σύμφωνα με τη διευθύντρια του νοσοκομείου των φυλακών κ. Τσιλσίσογλου και τον εισαγγελέα κ. Πρασσά, είναι «τρομοκρατικά και εγκληματικά» Για την κατοχή των παραπάνω εντύπων του επιβλήθηκε μάλιστα, πειθαρχική ποινή δύο (2) ετών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια έκτισής της δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των δικαιωμάτων για άδεια, μεροκάματα, υφ’ όρον απόλυση κ.ά. Κάτι το οποίο, επίσης, σημαίνει 2 χρόνια επιπλέον ποινής (αυτήν τη φορά επιβεβλημένης από τις σωφρονιστικές και όχι από τις δικαστικές αρχές) για τον κρατούμενο.

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη φυλακή δεν έχει σταματήσει να καταγγέλλει το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί σε αυτήν και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κρατουμένων και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις φυλακές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον για μία ακόμα φορά βρίσκεται στο στόχαστρο των μηχανισμών της φυλακής, οι οποίοι και αυτήν τη φορά με τρόπο απολύτως φασιστικό, βάλλουν και κατά της ελευθερίας έκφρασης χαρακτηρίζοντας έντυπα ως «τρομοκρατικά και εγκληματικά».

Η απεργία πείνας και δίψας που έχει ξεκινήσει ο Π. Γεωργιάδης από την πρώτη μέρα της επιβολής σε αυτόν της πειθαρχικής ποινής θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του Π. Γεωργιάδη και απαιτεί:
- Να παυθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του.
- Να σταματήσει το αίσχος των πειθαρχικών ποινών.
- Να ελεγχθούν όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της πειθαρχικής του δίωξης.
- Να δώσει εξηγήσεις ο υπουργός δικαιοσύνης σχετικά με τις ενέργειες του σωφρονιστικού προσωπικού και τη θεώρηση των εν λόγω εντύπων ως «τρομοκρατικών και εγκληματικών».

ΑΡΧΕΙΟ