Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Κρατούμενος τιμωρήθηκε γιατί... διάβαζε πολιτικά φυλλάδια

ΤΑ ΝΕΑ

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

21/12/2007

Λεζάντα φωτογραφίας: Η απόφαση που καταδικάζει τον Π. Γεωργιάδη σε πειθαρχική ποινή 2 ετών

ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ πειθαρχική ποινή πλήρωσε ο κρατούμενος Π. Γεωργιάδης την κατοχή πολιτικών εντύπων και εφημερίδων που κατασχέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, γιατί θεωρήθηκαν κατά τον κανονισμό των φυλακών «απαγορευμένο υλικό», γεγονός που πρακτικά του στερεί τα ευεργετήματα του νόμου, όπως άδειες και δικαίωμα στην εργασία μέσα στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται στις φυλακές από το 2003 και στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει σε επιτροπές διεκδίκησης δικαιωμάτων των κρατουμένων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του στην άδικηόπως τη θεωρεί- καταδίκη του, άρχισε από προχθές απεργία πείνας και δίψας.

Ο Π. Γεωργιάδης τον τελευταίο καιρό έχει μεταχθεί, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Στις 7 Δεκεμβρίου 2007, όπως έγινε γνωστό, σωφρονιστικός υπάλληλος προχώρησε σε έρευνα των προσωπικών του αντικειμένων και κατάσχεσε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και προσωπικές επιστολές και φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του ο κρατούμενος.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, όπως του ανακοινώθηκε προφορικά, τα «απαγορευμένα είδη» για τα οποία εκλήθη να δώσει εξηγήσεις ήταν η εφημερίδα «Το Κελί», το έντυπο της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, αφίσα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι θέσεις του Συνασπισμού για το 5ο Συνέδριό του. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Βουλή από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη, ο οποίος επισήμανε ότι «οι κρατούμενοι βρίσκονται στη φυλακή επειδή τιμωρήθηκαν και όχι για να τιμωρηθούν».

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20071221&nid=6939225

ΑΡΧΕΙΟ