Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Aπεργία πείνας φυλακισμένων στην Ιταλία ενάντια στην ποινή ισόβιας κάθειρξης

www.informacarcere.it

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Καμπάνια ‘Mai dire Mai’ (Ποτέ μην λες Ποτέ)

Από τις 1 Δεκεμβρίου πάνω από 600 κρατούμενοι/ες σε φυλακές του Ιταλικού κράτους ξεκίνησαν απεργία πείνας ενάντια στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στις αρχές του 2007, στην Ιταλία, κάποιοι κρατούμενοι από τις φυλακές του Nuoro (Σαρδηνία) καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη, πρότειναν το ξεκίνημα μιας καμπάνιας αγώνα με στόχο την κατάργηση της ποινής ισόβιας κάθειρξης (‘ergastolo’ στα ιταλικά).

Αυτή η πρωτοβουλία έχει σηματοδοτήσει την δημιουργία μιας ευρείας κίνησης που χαρακτηρίζεται απ’ το σύνθημα ‘Mai dire Mai’ (Ποτέ μην λες Ποτέ) και στην οποία συμμετέχουν κρατούμενοι, πρώην κρατούμενοι, συγγενείς και φίλοι φυλακισμένων, οργανώσεις, ομάδες υποστήριξης φυλακισμένων ατόμων κ.α..

Ως μέσο πίεσης προς το Ιταλικό κράτος, οι κρατούμενοι οργάνωσαν απεργία πείνας αορίστου χρόνου, η οποία ξεκίνησε απ’ την 1 Δεκεμβρίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή 600 φυλακισμένοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη καθώς και περίπου 1300 άλλα άτομα (κρατούμενοι, συγγενείς, φίλοι, αλληλέγγυοι/ες) δήλωσαν την συμμετοχή τους στην απεργία πείνας, άλλοι με αποχή συσσιτίου, συμβολική απεργία πείνας για κάποιες μέρες και άλλοι με απεργία πείνας αορίστου χρόνου.

Ως κινήσεις διεθνούς αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων προτείνονται τα παρακάτω:
- Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες έξω από Ιταλικές Πρεσβείες και Προξενεία.
- Αποστολή ανακοινώσεων, fax και καρτών υποστήριξης (δες: www.informacarcere.it)
- Οργάνωση συλλογικών συμβολικών απεργιών πείνας
- Μποϋκοτάζ σε ιταλικά προϊόντα

15 Δεκεμβρίου 2007: Διεθνής μέρα αλληλεγγύης

Μετά από επιθυμία των κρατουμένων το μέρος της καμπάνιας που πραγματοποιείται έξω από τις φυλακές συντονίζεται από τις Οργάνωση Pantagruel (Φλωρεντία).

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.informacarcere.it/
http://www.senzacensura.org/
http://www.informa-azione.info/

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=802405

ΑΡΧΕΙΟ