Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

4 Νοεμβρίου 2007: Ημέρα Δράσης για τα Δικαιώματα των Φυλακισμένων - Να Καταργηθεί το Έγκλημα της Φυλακής!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Κυριακή 4 Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2007: Ημέρα Δράσης
για τα Δικαιώματα των Φυλακισμένων
Να Καταργηθεί το Έγκλημα της Φυλακής!


Το διαρκές έγκλημα της φυλακής, του εγκλεισμού συνεχίζεται. Καθημερινά, άνθρωποι στοιβαγμένοι σ’ αυτό το «σωφρονιστικό» κολαστήριο είναι καταδικασμένοι να ζουν σαν ζωντανοί- νεκροί. Στέρηση ελευθερίας, άγριοι ξυλοδαρμοί, βία και εξευτελισμοί από τους «σωφρονιστικούς», κρατικούς υπαλλήλους, αδικαιολόγητοι και αιφνίδιοι θάνατοι κρατουμένων, απουσία στοιχειωδών προϋποθέσεων για να επιβιώσουν, πόσο μάλλον για να ζήσουν, κάποτε, με αξιοπρέπεια.

Τις περισσότερες φορές αυτά μένουν στο σκοτάδι. Γιατί στην «αγγελική κοινωνία των αθώων» όπου ζούμε, οι φυλακισμένοι και οι φυλακισμένες πρέπει να είναι αόρατοι -ες. Στις σιδερόφρακτες ,και ολοένα πιο εξοπλισμένες με ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου- σύγχρονες «αποθήκες ανθρώπων» κανένα βλέμμα δεν επιτρέπεται. Κάποιες φορές όμως, αυτοί οι «αόρατοι» βγαίνουν στο φως ή απλά στις οθόνες της T.V μας διεκδικώντας το ιερό δικαίωμα στο να είναι άνθρωποι: Εξεγείρονται. Η βίαιη καταστολή, οι ξυλοδαρμοί, οι εκβιασμοί, η απομόνωση αλλά και οι πειθαρχικές ποινές, οι μεταγωγές, η άρνηση αδειών σε εκείνους και εκείνες που τη δικαιούνται, εν τέλει η φυσική και ηθική εξόντωση των φυλακισμένων είναι η συνήθης απάντηση του σωφρονιστικού προσωπικού του κράτους στην κραυγή των φυλακισμένων. Επικαλούμενοι τον σωφρονιστικό κώδικά, έναν κώδικα που ουσιαστικά διορίζει το κάθε «σωφρονιστικό κατάστημα» σε βασίλειο ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, διευθυντές και συμβούλια ανθρωποφυλάκων με υποδειγματική αγριότητα και εκδικητικότητα επιβάλλουν την τάξη και το νόμο της ζούγκλας της φυλακής.

Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους, αλλά κυρίως γιατί πιστεύουμε πως η φυλακή δεν σωφρονίζει αλλά αναπαράγει το έγκλημα που γεννά η ίδια η κοινωνία, πως είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού που επιβάλλει η κρατική και αστυνομική εξουσία, συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας, καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση και πορεία στον Κορυδαλλό για να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης αλλά και ανυπακοής στο σύγχρονο μεσαίωνα που επιχειρούν να μας εθίσουν, για

- Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις και κάθε είδους εκδικητική συμπεριφορά σε βάρος όσων συμμετείχαν στις εξεγέρσεις, αλλά και των υπόλοιπων φυλακισμένων.

- Να καταργηθούν τα άρθρα 68/69 και 70/71 που αφορούν τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις πειθαρχικές διαδικασίες και ευνοούν τη σωφρονιστική και αστυνομική αυθαιρεσία.

_____________________________________________

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Κυριακή 4 Νοέμβρη, 12:00, Πλατεία Ελευθερίας, Κορυδαλλός
_____________________________________________

ΑΡΧΕΙΟ