Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Προκλητική ανακοίνωση από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Πέμπτη 1 Νοεμβρίου

Προκλητική ανακοίνωση από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού
___________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ (άρθρο 65, Ν.2776/99) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ Ο ΠΡΟΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ-ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ. ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΘΑ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑΤΡΟΥ.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ
___________________________________________________________________

Η παραπάνω προκλητική ανακοίνωση εκδόθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.


Άσχετα με τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου σε αυτή την απόφαση, είναι ολοφάνερο ότι για άλλη μια φορά η διοικητική αυθαιρεσία του σωφρονιστικού συστήματος καταπατά κατάφορα τα δικαιώματα των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Με το πρόσχημα δηλαδή της διασφάλισης της υγείας των υπόλοιπων κρατουμένων, αφαιρείται το δικαίωμα του προαυλισμού από κάποιους κρατούμενους. Είναι περιττό να αναφέρουμε πόσες φορές στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου των φυλακών η υγεία των ασθενών του! Αθρόα περιστατικά ανθρώπων, οι οποίοι πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης υλικοτεχνικής υποστήριξης, της έλλειψης φαρμάκων, των αποτρόπαιων συνθηκών διαβίωσης και της παντελούς αδιαφορίας.

Η διευθύντρια λοιπόν του νοσοκομείου των φυλακών, κα. Τσιλσίσογλου, προέβη σε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, η οποία ισοπεδώνει όχι μόνο τις κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα στοιχειώδεις ελευθερίες κάθε ανθρώπου αλλά και την αξιοπρέπειά του. Είναι αυτονόητο ότι ο κάθε κρατούμενος με την είσοδό του και την παραμονή του στη φυλακή δεν παύει να είναι άνθρωπος.

Σαν Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία τέτοιων αποφάσεων και συμπεριφορών που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Υπερασπιζόμαστε και απαιτούμε το δικαίωμα των κρατουμένων για ανθρώπινους όρους διαβίωσης.

ΑΡΧΕΙΟ